Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Mandag 20. november 2017

  • mandag-9°C
  • tirsdag-4°C
  • onsdag-8°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
ErikFurevik_FotoKaiMyhre
Erik Furevik håper regjeringen vedtar forslaget om å stykre sivilforsvaret. FOTO: KAI MYHRE

Mer moderne sivilforsvar:

- Det er en annerkjennelse

SJØVEGAN: I statsbudsjettet for 2018 foreslår regjeringen at Sivilforsvaret styrkes med 13,3 millioner kroner til anskaffelse av nytt utstyr, og med 9,4 millioner kroner til en ny godtgjøringsordning for Sivilforsvaret.


Distriktssjef ved Midtre-Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt, Erik Furevik sier at dette er første viktig steg som gir en stor symbolverdi. - Om regjeringen vedtar forslaget vil beløpet bli delt med alle distriktene i Norge, sier Furevik til nettavisen.


- Ikke gå utover privatøkonomien
Furevik forklarer at den nye godtgjøringsordningen vil komme til stor fordel for tjenestepliktige som har søkt fritak fordi det går utover privatøkonomien. - Til nå opplever tjenestepliktige at godtgjørelsen er et beskjeden beløp som har vært urettferdig. Med en ny ordning vil ikke de tjenestepliktige oppleve at de taper på å være på tjeneste, sier Furevik ovenfor nettavisen.


Oppgradere kjøretøyparken
Gjennom forslaget er det satt som mål å modernisere og forsterke den sivile kriseberedskapen i Sivilforsvaret. Furevik håper på at de får oppgradert kjøretøyparken. - Utstyret i dag har fått alder på seg og trengs en oppgradering, sier han og legger til avsluttende at han håper at forslaget kommer igjennom.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider