Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Søndag 21. januar 2018

  • søndag-16°C
  • mandag-16°C
  • tirsdag-13°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
875_lusmessa_sal_kirke_header
God stemning i Salangen kirke under lysmessa. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Søndag var det lysmesse i Salangen:

- En stor "happening"

SJØVEGAN: Søndag var det lysmesse i Salangen kirke. Sogneprest Grete Glemmestad synes det var en stemningsfull begivenhet. Både konfirmanter, Vårkvad og Salangen musikkforening deltok på den tradisjonelle lysmessa.


Godt over to hundre gjester hadde møtt opp for å oppleve den begivenhetsrike årlige happeningen i Salangen kirke på søndag. Her var både koret Vårkvad og Salangen Musikkforening å sørget for stemningsfull musikk under den årlige lysmessa, i tillegg til konfirmantene. I følge sogneprest i Salangen menighet, Grete Glemmestad pleier det å være bra oppmøte på disse julemessene. - Det var bra fullt i kirka på søndag. Jeg tror det var snakk om rundt 230 gjester. Det er en fin tradisjon vi har her i Salangen med at vi får koret og musikkforeningen med på det, det er en stor happening, forteller Grete Glemmestad fornøyd.

875_lusmessa_sal_kirke_artikkelfoto.jpg
Salangen musikkforening spilte under lysmessa på søndag. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Konfirmantene bærer lys
En av de tingene som skjer under lysmessen er at konfirmantene bærer levende lys, tenner den syv-armede lysestaken og leser bønn og bibeltekster. - De ba om hjelp i en urettferdig verden, tro og håp mot jula, og det synes jeg er veldig fint ettersom jula bringer med seg både tro og håp, sier Glemmestad avsluttende.

875_lusmessa_sal_kirke_artikkelfoto2.jpg
Koret Vårkvad med dirigent Tor Gigurd Larsen. FOTO: JON HENRIK LARSEN.
 

875_lusmessa_sal_kirke_artikkelfoto5.jpg
Sogneprest Grete Glemmestad holdt en andaktFOTO: JON HENRIK LARSEN.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn