Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
2018_barents_spektakel_kvernmo_header
Det var mellom fire og fem tusen mennesker tilstede under åpningen av Barents Spektakel 2018 hvor sjaman Ronald Kvernmo fra Lavangen var til stede for å påkalle gode krefter til festivalen. FOTO: JØRUND F. PEDERSEN

Kvernmo åpnet Barents Spektakel:

– Folk var veldig positiv

KIRKENES: Onsdag i forrige uke var sjaman Ronald Kvernmo i Kirkenes hvor han var invitert til å åpne Barents Spektakel 2018. Her utførte han en trommeseremoni for å påkalle gode krefter til festivalen.


Onsdag sto sjaman Ronald Kvernmo foran mellom fire og fem tusen mennesker midt i Kirkenes sentrum hvor han holdt en trommeseremoni hvor å påkalle gode krefter til festivalen, dette som en del av åpningen til Barents Spektakel. – Først ble det holdt taler av ordfører i Krikenes Ine Marie Eriksen Søreide og representanter fra Pikene på Broen. Så startet jeg seremonien med å påkalle gode krefter til dette fine arrangementet, sier Kvernmo til nettavisen.

2018_barents_spektakel_kvernmo_ingress.jpg
Sjaman Ronald Kvernmo under åpningen av Barents Spektakel 2018. FOTO: JØRUND F. PEDERSEN


Var spent på reaksjonen
Sjaman Ronald Kvernmo opplyser at han ikke kan huske å ha trommet for et så stort publikum før, og at han i forkant var litt usikker på hvordan publikum i Kirkenes ville reagere. –  Jeg var litt usikker på hvordan folk ville reagere til denne seremonien, men jeg var veldig overrasket over hvor positiv folk var til meg. Det ble en helt spesiell stemning og folk respekterte det. Det var en annen målgruppe her enn på for eksempel på Isogaisa hvor publikum er mer inneforstått med tromming og sjamanisme, forteller Kvernmo til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS