Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Tirsdag 20. februar 2018

  • tirsdag-12°C
  • onsdag-9°C
  • torsdag-9°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
Astøingan_2017_aarbok_artikkelfotoo
Årboken for Ibestad, Gratangen og Skånland er nå ute for salg. Det er Alvin Jensvold som har bistått med flotte illustrasjoner. BOKOMSLAG.

Astøingan 2017 for salg:

- Mye spennende historie

HAMNVIK/SJØVEGAN: Årboken for Ibestad, Gratangen og Skånland; Astøingan 2017 er nå lagt ut for salg. Her står det blant annet om naturlegen Rias og om hvordan det var å være fiskerbonde i Gratangen ved slutten av andre verdenskrig.Astøingane 2017 er nå ute for salg. Årboken som dekker Ibestad, Gratangen og Skånland, altså det som i sin tid var Astafjord kommune. Årets utgave inneholder som vanlig mange spennende tilbakeblikk fra den lokale historien, blant annet et utvandret ektepar fra Gråfjord, Hans Martin og Hanna Antonette Otteson med mye flott bildemateriale, og historien bak ordførerkjede til Ibestad, skrevet av Dag Sigurd Brustind, ordfører i Ibestad kommune.


Basert på frivillig innsats
Medlem av redaksjonskomiteen Jarle Arnulf Larsen forteller at det er mye spennende lesestoff i årboka, og legger til at han selv har skrevet et stykke om garnkabler og kabelhoder, slik de var i gamle dager. Det er Alvin Jensvold som har lagt og illustrert boken, og er blant annet for salg i Narvesen på Sjøvegan. Årboken koster 175 kroner og er helt reklamefri. Jarle Arnulf Larsen forteller at de inntektene de får inn fra boksalget i hovedsak går til sparing og drift av redaksjonskomiteen. - Vi både jobber og kjører gratis, så bøkene er basert på frivillig innsats fra en gjeng ildsjeler som ønsker å bevare og formidle historiene, opplyser medlem av redaksjonskomiteen Jarle Arnulf Larsen.

Astøingan_2017_aarbok_header.jpg
Medlem av redaksjonskomiteen Jarle Arnulf Larsen forteller at redaksjonskomiteen består av ildsjeler fra både Ibestad, Gratangen og Skånland. FOTO: PRIVAT.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider