Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Søndag 22. april 2018

  • mandag8°C
  • tirsdag7°C
  • onsdag7°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
blomsterbig
Johanne og Tollef Tollefsen er veldig fornøyde med hagen sin. FOTO: VERONICA KLAUSSEN

Nå blomstrer det overalt hos Tollef:

- Trærne er i blomster!

SJØVEGAN: Nå blomstrer det for fullt på forskjellige plasser i hele Salangen. Man finner masse flotte blomster med ulike farger. Men i en spesiell hage ovenfor Salangen skole finner du noen som er litt mer sjeldnere enn andre plasser i den flotte kommunen vår.


Det er Johanne og Tollef Tollefsen som bor i det hvite huset med den store hagen rett ovenfor Salangen skole. De har en nydelig hvit port nede ved veien, som man må åpne for å komme inn. Hagen er stor med blomster, plommetre og andre vakre planter. Men det er ikke det ekteparet er mest stolt av.


Få i kommunen
De har nemlig to store kirsebær-trær. - Nå har de begynte å blomstre for fullt her, forteller Johanne til nettavisen. Trærne har de hatt en god stund. - Vi har vel hatt de i cirka 30 år, tilføyer Tollef fornøyd. Før det var det ikke så mange i Salangen som hadde kirsebær-trær. - Men nå har vi gitt bort avleggere til andre som også har lyst å dyrke. Så det blir vel flere med tiden, forteller garteneren i sin egen hage Johanne.


Kjempe mye

- I fjor så fikk de hele 25 kilo med kirsebær. Men da var det også mye som var spist opp av fuglene. I år så tror vi at vi får enda mer. Kanskje rundt 50 kilo, forteller Johanne videre. Som tidligere skrevet så blir det jo da veldig mye bær. - Ja, det blir det. Vi bruker ofte å gi bort mye av bærene, men vi bruker jo å ha litt selv som vi lager syltetøy av. Vi regner vel med at vi kan starte og plukke i september og det gleder vi oss veldig til, avslutter de begge.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider