Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Onsdag 22. november 2017

  • onsdag-8°C
  • torsdag-5°C
  • fredag0°C
Været i Salangen:
NordBest_Fretex_Big
Fretex finnes i de fleste fylker hvor vi samarbeider godt med offentlige etater, næringsliv, givere og kunder. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Nordlendinger er bevisst at de har mye klær:

- Vi i nord er best

SJØVEGAN: Gjennom et samarbeid med Astafjord Vekst AS ble det i slutten av 2015 plassert Fretex innsamlingsbokser i Gratangen, Lavangen, Salangen og Dyrøy. Det meldes om at vi i nord er best på å gi bort våre klær.


Sektorleder for butikk og produksjon ved Fretex Nord-Norge AS Bård Ramberg, sier at vi i Nord er best på å gi bort klærne. - Det er jeg sikker på selv om jeg ikke har tallene framfor meg. I 2016 ble det levert 3,2 kilo klær for hver person i Nord-Norge. Det er ganske bra med tanke på at vi er så spredt, sier han fornøyd ovenfor nettavisen.


Fokus på gjenbruk
Fretex har som mål å bidra til et bedre miljø gjennom blant annet gjenbruk og gjenvinning. De klærne som blir samlet inn i Nord-Norge blir fordelt på de fire butikkene, og det som blir til overs blir sendt til et lager i Trondheim hvor de vil bli videresendt. Klærne blir solgt i butikkene, eksportert og delt ut via Frelsesarmeens sosiale arbeid. - Av det som ble solgt i fjor i hele Norge utgjorde det 28 millioner kroner. Noe som er veldig bra, nevner Ramberg ovenfor nettavisen.

NordBest_Fretex_Big2.jpg
Selskapets virksomhet skal drives i overensstemmelse med Frelsesarmeens verdigrunnlag. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Stor økning i donasjoner
Bård Ramberg nevner videre at folk har blitt flinkere å gi bort klærne enn å kaste dem i søpla. - Det har vært en oppstigning i de siste årene. Dette viser at folk har blitt mer bevisst på gjenbruk. Mange har blitt klar over at de begynner å få alt for mye klær i hjemmet, og det er bra at de da velger å gi det bort, sier Ramberg avslutningsvis ovenfor nettavisen. Helt til slutt minner Ramberg på at Fretex tar imot alle tekstiler, også de som er ødelagte og slitte.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider