Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 21. oktober 2017

  • lrdag1°C
  • sndag1°C
  • mandag1°C
Været i Salangen:
jorun_utne_ny_folkehelsekoordinator_header
Folkehelsekoordinator Jorun Utne forteller at det vil bli økt fokus på psykisk helse i fremtiden. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Økende fokus på psykisk helse:

- Viktig del av folkehelsa

SJØVEGAN: Det er et stadig økende fokus på helse, og god helse blir som regel forbundet med aktivitet, trening og kosthold, men like viktig er også den psykiske helsen.


Psykisk helse er like viktig som den fysiske, men ofte virker det som om den psykiske helsen kommer i skyggen av trente kropper og en aktiv livsstil. Folkehelsekoordinator i Salangen kommune Jorun Utne, forteller at det vil bli mer fokus på psykisk helse i fremtiden. - Psykisk og fysisk helse henger ofte sammen, har man dårlig psykisk helse går dette ofte ut over den fysiske helsen også, og omvendt. Derfor er psykisk helse en viktig del av folkehelsa. Det er et bra tilbud i kommunen, og både frivilligsentralen og Mental Helse gjør veldig mye godt arbeid, samt at de gir et sted å komme til. Jeg er usikker på hvilke tilbud det i dag finnes for ungdom, men Troms fylke søker nå om å bli med i et program for psykisk helse og rusforebyggende arbeid rettet mot unge, opplyser Utne til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn