Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Søndag 22. april 2018

  • mandag8°C
  • tirsdag7°C
  • onsdag7°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
stottersiidabig
Sametingsrådet og Ann-Mari Thomassen (innerfelt) gir støtte på 210.000 kroner til Isogaisa Siida.

Ronald og Isogaisa får:

210.000 kr. til siida

TENNEVOLL/MÅLSELV: Sjamanfestivalen i Lavangen, Isogaisa får 210.000 kroner fra sametingsrådet til å finansiere Isogaisa-Siida. Dette er festivalsjef Ronald Kvernmo (bildet) svært glad for.


Det var i møte den 11.desember at sametingsrådet bevilget invisteringsstøtte til storlavvoer i prosjektet Isogaisa Siida.- Vi har valgt å støtte prosjektet med 210.000 kroner til Ronald Kvernmo i Målselv kommune til å etablere Isogaisa Siida i Lavangen kommune. Visjonen til bedriften er at Isogaisa Siida skal være et åndelig kraftsenter innen samisk kultur, sier sametingsråd Ann-Mari Thomassen (NSR) til nettavisen.


Nisje for seg selv
Isogaisa Siida vil bli en nisjebedrift med en særegen forretingside som går ut på å tilby tjenester bygget opp omkring det alternative og spirituelle. Formålet er å skape arbeidsplasser basert på samisk kultur og tradisjon. Isogaisa Siida vil ha et fortinn ettersom denne vil forbindes med Isogaisa festivalen. Denne hadde omkring 500 besøkende i 2013 og flere av disse vil også oppsøke Isogaisa Siida. - En annen fordel er samarbeidet med Fjelkysten Gjestehus. Sammen vil de danne et konsept der Isogaisa Siida tilbyr tjenester og Fjellkysten tilbyr overnatting. Dette samarbeidet er allerede utprøvd i forbindelse med Isogaisa festivalen og har vist seg å fungere godt, forteller Ann-Mari Thomassen. Hun ønsker Ronald Kvernmo lykke til med etableringen av Isogaisa Siida.

isogaisa-sida.jpg
Slik blir Isogaisa-Siida dersom alt går slik det skal. Hele bygningen skal stå året rundt.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider