Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Fredag 19. januar 2018

  • fredag-11°C
  • lørdag-13°C
  • søndag-15°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
solsnubig
Vi går i mot lysere tider og det forventes en varm sommer. Allerede under markeringen tirsdag kunne man føle varmegradene i både bålet og vinden. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Bålfest på Nedre Heia i går:

40 år lang tradisjon

SJØVEGAN: Sola snur og vi går i mot lysere tider nå!. Igjennom 40 år har dette blitt markert med stor sammenkomst av familier og naboer til bålfest på Nedre Heia.


Tradisjon tro markeres solsnuingen med en stort bålfest hvor både venner, familier og naboer møtes for å feirer at vi går i mot lysere tider. Dette er en sammenkomst som har blitt mer og mer populær gjennom årene. Bålet ble tent sent i går ettermiddag klokken 18.00. - Det er rundt 40 mennesker her i dag. Vi fikk et stort bål som betyr at det vil være en god sommer, sier May Eriksen til nettavisen.

solsnubig2.jpg
Våre nye landsmenn fikk være med på tradisjonen med vintersolverv på Nedre Heia i går kveld. FOTO: JON HENRIK LARSEN


Mennesker
Ubrukelige paller fra Byggtorget ble kastet på bålet i går kveld. Naboer og andre interesserte stilte opp på Nedre Heia i går for å delta på markeringen. Også Salangen Røde Kors hadde tatt med seg noen av våre nye landsmenn for å vise frem tradisjonen med vintersolverv i Norge. 

Se video fra markeringen under:

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider