Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Fredag 4. september 2015

  • fredag8°C
  • lørdag9°C
  • søndag8°C
Været i Salangen:
Brannvernuka

Hegge er stolt over brannkorpset:

SJØVEGAN: Salangen brannkorps kommer på besøk når den nye barnehagen på Vasshaug åpner. - Da tar vi med oss noen av de flinke brannfolkene og den nye brannbilen og kommer på besøk, sier varabrannsjef Svein Åge Hegge.
Les mer
rommegrotbasarforside

Fine premier og rømmegrøt med:

RØRBAKKEN: I ettermiddag kl. 17.00 er det igjen tid for rømmegrøtbasar i grendehuset på Rørbakken. Som tidligere er det ungdomslaget som står bak arrangementet.
Les mer
Dina Bergseth Bay 4jpg

Ny kafé med retro stil på Sjøvegan:

SJØVEGAN: Dina Bergseth Bay (bildet) og ektemannen drev retrokafé da de bodde på Kongsberg. Nå satser familien med samme kafé-konsept på Sjøvegan.
Les mer
mUREN PÅ BRYGGA 1

Kobler inn naturskadefondet:

SJØVEGAN: En storm i 2013 var så sterk at den ødela deler av muren ytterst på brygga ved Rema 1000. Så langt er ikke skadene reparert, men når har eier av eiendommen Egil Lynum meldt saken inn til Statens Naturskadefond.
Les mer
stensvaagkommunedebatt

Kommunereform- møte:

SETERMOEN: Fredag kveld arrangerte Bardu Senterparti et åpent møte i forhold til fremtidens kommunestruktur. De hadde fått den kjente kommuneeksperten Per Gunnar Stensvaag til å holde foredrag. - Kommunereformen er et enormt og svært risikabelt samfunnsekspiriment og et gedigent sentraliseringsprosjekt, sa Stensvaag (bildet).
Se opptak fra møtet her
sjark 1

Det er ikke størrelsen som gjelder:

SALANGSVERKET: I fjæra innafor Salangsverket ser vi en mast og et styrhuset som stikker opp fra sjøen. Det mest nærliggende spørsmålet å stille seg er jo om dette er Salangens svar på Morgans Ship.
Les mer
Åsa Utstøl 1

Fellesskap og solidaritet:

SJØVEGAN: Fellesskap, solidaritet og sosial rettferdighet er kjerneverdier for Sosialistisk Venstreparti. Det er disse verdiene SV i Salangen vil skal prege lokalsamfunnet i perioden som kommer.
Les mer
 
Are Apeland 1

Vil helst være selvstendig:

SJØVEGAN: Kommunereform og kommunesammenslåing var dagens hovedtema på kafeen ved Coop Extra på Sjøvegan.
Les mer
FOTO: MARITA THERESE ANDREASSEN

Vår fotograf fanget:

SJØVEGAN: Natt til torsdag var det et spektakulært nordlys som raste over himmelen i Salangen. Nettavisens fotograf, Marita Andreassen var selvsagt ute og sikret seg noen fine bilder av det spektakulære naturfenomenet.
Les mer
 
tvaksjonfondforside

TV- aksjonen 2015 "Bli med":

SJØVEGAN: Årets TV-aksjon 2015 "Bli med" trenger mange bøssebærer i Salangen. I år går de innsamlede midlene til å kunne bevare regnskogen. - Vi i komiteen ønsker at nettopp du melder deg til denne aksjonen den 18.oktober, sier varaordfører og aksjonsleder Terje Bertheussen (bildet).
Les mer
Lars Jensen 1

Trygt å bo i Salangen og Lavangen:

SALANGSVERKET: Det er aldri registrert for høy radioaktivitet i denne regionen. Det sier sivilforsvarsadjutant Lars Gjertsen (bildet) til Salangen-Nyheter.
Les mer
 
fotokursforside

Salangen Fotoklubb:

SJØVEGAN: Denne helgen arrangerer Salangen fotoklubb kurs i naturfoto for sine medlemmer. Kursholder er Bjørn Joachimsen (bildet) fra Tromsø.
Salangen Fotoklubb ble stiftet i 1983 og har i dag rundt 40 medlemmer.
Les mer
Jan Myrmel

Multikonsult anbefaler:

SJØVEGAN: Sjøvegen betyr vegen til havet, og det er viktig å tilrettelegge både for mer turisme og for friluftsliv på sjøen, sier styreleder Jon Myrmel i Millionfisken Eiendom AS.
Les mer
Tysk fly C160

Stor flyaktivitet over Indre Troms:

SJØVEGAN: I dag onsdag har flere observante salangsværinger registrert utenlandske fly i lav høyde over Salangen og Indre Troms. Mange undres over hva dette er og noen har registrert jagerfly også.
Les mer
Elisabeth Sørdal

Debatt, valgtorg og valg:

SJØVEGAN: Skolevalget 2015 står for døren og elevene ved Sjøvegan videregående skole gjør seg klar for debatt. Lærer Elisabeth Sørdal (bildet) er imponert over elevenes innsats med forberedelsene til skolevalg- dagen.
Les mer