Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 19. april 2014

  • lørdag7°C
  • søndag5°C
  • mandag4°C
Været i Salangen:
ingress1

Salangen-Nyheters egen påskekrim:

SJØVEGAN: I år kommer Salangen-Nyheter med en prisbelønnet kritikerrost påskekrim-serie hver dag i påsken. Dette basert på et fiktivt oppspinn med rot i virkeligheten basert på de belastede bygde-bøkene til Jane Austin muligens med en lokal massiv forvrenging av fakta og reell informasjon.
Les mer
svanerforside

Flere svaner observert:

SJØVEGAN: Det er flere svaner hvert år som bruker å samle seg nede ved elveosen på Strokkenes. Forleden formiddag var det også flere folk som observerte dem i det gode været.
Les mer
flybuss-stoppforside

Lokalbefolkningen:

BARDUFOSS/SJØVEGAN: Dersom du hadde tenkt å ta flybussen fra Bardufoss lufthavn, i lag med forsvarspersonell en av de nærmeste dagene må du regne med å bli avvist.
Les mer
altevatnpilken

Går av stabelen for 30.gang:

SETERMOEN: På selveste påskeaften blir det tradisjonen tro isfiskekonkurranse på Altevatnet. Her er alle som ønsker det hjertelig velkommen til å delta i Altevannspilken.
Les mer
skakkforside

Lavspentmast:

TVERSETH: I lengre tid har man kunne sett en aldeles skakk lavspentmast, eller telefonstolpe, i svingen ved Tverseth i Salangen, og slik forblir den kanskje også?
Les mer
kirkekonsertpaaskaforside

Arrangerer egen:

SJØVEGAN: I morgen tirsdag 15.april arrangerer sogneprest og kantor i Salangen kirke en egen musikkandakt i forbindelse med påskehøytiden. - Vi har kalt konserten for "Ved kilden", sier kantor Fredrik Lantz (bildet).
Les mer
graagasaforside

Koset seg i fjærsteinan:

SJØVEGAN: Så kom endelig grågåsa i år også til Salangen. Den lot vente litt på seg – kanskje ikke så rart da kong vinter hadde dekket alle beiteområdene med et solid snølag tidligere.
Les mer og se video
paaskenkankommeforside

Forbereder påskeutfarten:

SELJESKOG: Øverst i Seljeskog er nå parkeringsplassene ryddet for snø, og klare til å ta i mot de mange som sannsyneligvis kommer til å ville gå på ski under og etter påsken.
Les mer
turneringerforside

Arrangerer egne:

SJØVEGAN: Mandag, tirsdag og onsdag i denne uken arrangerer Miljøtjenesten Enslige mindreårige og Sjøvegan statlige asylmottak tre ulike turneringer. - Vi ønsker alle ungdommer i kommunen velkommen til å være med, sier Tonje-Helen Gundersen.
Les mer
restavfallforside

Kildesortering av søppel:

SJØVEGAN: Innbyggerne i kommunen er pålagt å sortere brennbart husholdningsavfall og matavfall hver for seg. Men hva skjer etter at søpla er hentet?
Les mer
hvaspillertollef

Gjensyn i programmet "Eldreporten":

SJØVEGAN: Denne søndagen gjør vi et nytt tilbakeblikk i "Eldreporten" sine programmer. Programlederne Johanne Driveklepp og Trond Stigen besøker Johanne og Tollef Tollefsen i Salangen. Også et besøk i Åmomarka i Gorsas- gammen hos Per Hauglid blir det tid til også.
Se programmet her
 
divergentforside

Salangen kommunale kino:

SJØVEGAN: Det er ny søndag og klart for kino. I kveld viser Salangen kommunale kino filmene "Divergent" klokken 20.00 og barnefilmen "Rio 2" klokken 18.00.
Les mer og se trailere
knusteruteforside

Ble nektet adgang:

SJØVEGAN: En person ble nektet adgang til Lundbrygga Pub i går kveld. Det resulterte i en knust rute for utestedet. I tilegg ble det forsøkt innbrudd på lokalene til Sør-Troms Museum.
Les mer
 
bestedameisalangstrimforside

Skirenn for 35.gang:

SELJESKOG/ÅSHEIM: Det ble dessverre ingen ny deltakerrekord på lørdagens Salangstrimmen. I år gikk hele 316 personer det tradisjonsrike rennet fra Seljeskog til Øvre Salangen. Lovise Heimdal (bildet) var beste dame i konkurranseklassen.
Les mer og se resultatlister
trengerledsagerforside

Hovedkomiteen for Lavangsvekka:

TENNEVOLL: Den 28.juni skal Lavangsvekka feire sitt 25 års jubileum. I den anledning søkes det nå etter arrangører av festen.
Les mer