Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Mandag 21. august 2017

  • mandag8°C
  • tirsdag9°C
  • onsdag12°C
Været i Salangen:
rivergaardenforside

Litt av historien i Karavika forsvinner:

KARAVIKA: Det forskjønnes og restaureres i Sjøvegan-sentrum fortløpende for hver sommer. Men det rives også. Nå skal det gamle snekkerverkstedet og materialutsalget i Karavika rives.
Les mer
forhåndstemming_2017_NY_INGRESS

Husk valgkort og identifikasjon:

SJØVEGAN: Forhåndsstemmegivningen er i gang, og det har på rådhuset i Salangen vært et jevnt sig av velgere som allerede har bestemt seg for hvem de ønsker inn på Stortinget og Sametinget. Det vil være mulig å forhåndsstemme frem til 8.september.
Les mer
Luggen_mtte_tjuvstarte_ingress

Alt vel med Luggen Salong på Sjøvegan:

SJØVEGAN: For omlag halvannen måned siden kom Luggen Salong AS hit på Sjøvegan. Daglig leder, Eli Duda forteller at de har fått god respons fra sine kunder i deres nye salong i Servicebygget.
Les mer
Bjarne_Dahlberg_soknadsfrist_kulturskole_ingress

Flere ledige plasser på gitarlinja:

SJØVEGAN: Søknadsfristen for gitar-linja ved Salangen kulturskole gikk ut for over en måned siden, og det har vært få som har søkt i år. Allikevel gir Salangen kulturskole det mulig for etterslengere å melde seg på etter ønske.
Les mer
ildsjel_forside

Ildsjel pynter opp Sjøvegan:

SJØVEGAN: I Salangen finnes det en ildsjel som hver sommer gjør Sjøvegan vakker, med en blomsterprakt som lyser opp gangstier og gatehjørner frem til høstens farger trer inn.
Les mer
 
mazhar_Mix_olsalg_ingress6

Fått økt omsetning:

SJØVEGAN: Like før årets Millionfisken, gjorde Mazhar Iqbal ved Mix Sjøvegan flere inngrep for å gjøre kiosken mer attraktiv, blant annet med å få skjenkebevilling og restaurere både inne og ute. Dette viste seg å være populært på lang sikt.
Les mer
hestebane_solhaug_ingress

Familien Solhaug med ny ridebane:

DALEN: Hesterytter Ida Solhaug har nå fått utbedret øvingsbanen sin hjemme på gården, Løkse Maskin AS har lagt på ny masse og planert ut med vinkling tre veier, som fører til god drenering. - Jeg er veldig fornøyd med hvor bra banen ble, sier Ida Solhaug.
Les mer
 
jens-viktor_70_ar_ingress

Fylte 70 år med smell:

SJØVEGAN: I sentrum av Sjøvegan ble det lørdag kveld observert en vanvittig stor rekke med fyrverkeri-salver som besto av høye smell og et ekstremt fargerikt lysshow. Dette var en del av bursdagsfeiringen til Jens-Viktor Steinsund som fylte 70 år.
Les mer og se video
barnn_og_redning_salangen_nytt_utstyr_ingress

Nytt utstyr styrker beredskapen:

SJØVEGAN: Salangen brann og redning har fått nye drakter og utstyr til både røykdykking og overflateredning, i tillegg til redningsflåte og undervannskamera for ettersøk langs bunnen. Det er Gjensidige-stiftelsen som har bistått med midlene.
Les mer
 
Foldvik_sikkerhetstiltak_ingress

Foldvik markedet:

FOLDVIK/ÅRSTEIN: Etter henvendelse fra arrangørene av Foldvik markedet har Gratangen kommune fattet et enkeltvedtak vedrørende sikkerheten i havnen under arrangementet.
Les mer
Hundeutstilling_på_garsnes_ingress

Over 70 elghunder deltok:

GARSNES: I helga var det hundeutstilling ved Garsnes Brygge hvor over syttitre elghunder med handlere var med å deltok både på både ettersøksprøver, blods- og fersksporsprøver i tillegg til utstillingen.
Les mer
 
ole-ivars_danseband_ingress3

Leverte slagere etter slagere:

MÅLSELVFOSSEN: Årets omgang med ren danse- og musikkglede levert på Nord-Norsk Dansebandfestival 2017 har nådt sin avslutning. Festlivet var eksepsjonelt når Ole Ivars gjorde sin entré på scenen.
Les mer
vantdansekonkurransenforside

Lill-Marit og Kjetil:

MÅLSELVFOSSEN: Lill-Marit Arntsen og Kjetil Arntsen (bildet) ble kåret til dansedronning og dansekonge på Nordnorsk Dansebandfestival på Målselvfossen i helga. De vant dansekonkurransen for tredje gang.
Se opptak av vår direktesending
 
Fisketur_i_Salangselva_ingress

Første besøk i Salangselva:

SALANGSELVA: Salangselva var for noen år siden Norges beste sjørøye-vassdrag, og holder i tillegg en real stamme med laks og stor sjøørret. For undertegnede har dette vassdraget lenge vært i tankene, men ble ikke besøkt før i år.
Les mer
UnderKontroll_Big2

Fylkeslekene i Bardu:

TENNEVOLL: Årets fylkesleker i friidrett, boccia og svømming for utviklingshemmede går av stabelen 25-27 august. Der skal lagkaptein Bente Synnøve Norbakken, og resten av laget fra Lavangen nok en gang stille opp klar.
Les mer