Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Mandag 19. februar 2018

  • mandag-12°C
  • tirsdag-11°C
  • onsdag-12°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
pipebig2

Det spire å gror på rare steder:

SJØVEGAN: Det er ikke bare hestehov som kommer opp på rare steder. Det gjør andre vekster også og på mange forskjellige steder. Det er tydelig at planter vokser hvor folk er.
Les mer

10_klasse_revy_halv_8_ingress

"På Halv Åtte" for fullsatt sal:

SJØVEGAN: I går kveld hadde 10. klasse ved Salangen skole fremføring av revyen sin "På Halv Åtte". Det var et meget bra oppmøte til skolerevyen som elevene har jobbet med siden i høst.
Les mer
foldvikmarknaden_ingess

Foldvik Marked - 30 års jubilant:

FOLDVIK: I tradisjon tro er tredje helga i august satt av til Foldvik markedet i Gratangen. Planleggingen og forberedelsene er godt i gang for arrangementet som i år fyller 30 år.
Les mer
sjovegan_LAN_nytt_ar_sponsor_ingress3

Søker sponsor til lokal LAN-party:

SJØVEGAN: Det planlegges nå nøye og hardt opp til Sjøvegan LAN som skal gå av stabelen i mars, og nå søker de 13 elevene ved 2IKT på Sjøvegan VGS etter sponsorer som vil være med å få det hele i gang.
Les mer
innamiennaforside

Samefolkets dag markert i barnehage:

SJØVEGAN: I går feiret hele Norges samiske befolkning Samefolkets dag. Da er det helt naturlig at det også markeres i Salangen. I Vasshaug Barnehage delte Ina Marita S. Mienna-Vimme historier fra sin samiske kultur.
Les mer
 
flaggetpaadagenforside

Samefolkets dag - også i Salangen:

SJØVEGAN: I dag var det markering av samefolkets dag, også i Salangen. Da var det helt naturlig at kommunen heiste det samiske flagget utenfor Herredshuset.
Les mer
friluftsskole_ingress

Blir friluftsskole i vinterferien:

ÅMOMARKA: I vinterferieuka blir det igjen Friluftsskole. Denne gangen går turen til Gorsasgammen hvor det vil bli muligheter både for å lære og å oppleve nye spennende vinteraktiviteter.
Les mer
 
10_klasse_revy_ingress

10. klasse helt på halv åtte:

SJØVEGAN: Torsdag 8. februar arrangerer 10. klasse ved Salangen skole revy på Salangen kulturhus. Revyen "På Halv Åtte" har elevene jobbet med siden før jul.
Les mer
historiebok_2018_Andorja_ingress

Ny lokal gårdshistoriebok:

ANDØRJA: En ny gårdshistoriebok fra Andørja, denne gangen med fokus på gårdene Indre- og Ytre Å har blitt publisert. Forfatter av boken, Knut Arne Mikalsen har allerede fått mange flotte tilbakemeldinger.
Les mer
 
historisk_innhold_ingress

Gamle historiske filmminner:

SJØVEGAN: Nettavisen har fått tilgang til gamle bilder fra 1950-tallet, da Helsehuset i Smedalen i Sjøvegan ble bygd. Det var en stor dugnadsinnsats blant den lokale befolkningen, og vi lurer på om du kjenner igjen noen av de som er med i filmen?
Les mer
Stian_kleppe_queenshow_ingress

Øver til spektakulært Queen show:

SJØVEGAN: Bak lukkede dører foregår det for tiden øving og forberedelser i forbindelser med et spektakulært arrangement som skal være i april.
Les mer
 
Den_sorte_hunden_Huldra_ingress

Oppfølgeren til Hanegal:

GRATANGSBOTN: Illustratør Alvin Jensvold er nå over halvferdig med bildene til sagnboken han og forfatter Sonja Westrheim jobber med. Boken "Den Sorte Hunden" er oppfølgeren til Hanegal fra 2006.
Les mer
uldaggryrevy_ingress2

UL Daggry inviterer til revyfest:

BRANDVOLL: Tiden er satt for å planlegge turen til ungdomshuset Vonheim i Bardu mot slutten av februar. Der arrangerer nemlig UL Daggry nok en bydende revy stappfull av nytt innhold som skal overraske underholdnings-klare publikum.
Les mer
 
Jan_tore_noreng_forfatter_etc_ingress

Bokserie og vinner av nasjonale bokpriser:

MEFJORDVÆR: I 2011 debuterte pedagogen Jan Tore Noreng som forfatter med ungdomsboka "Dødens Skole" som ble nominert til Arks barnebokpris samme år. Siden da har han gitt ut flere bøker som har vist seg å slå an blant den norske ungdommen.
Les mer
are_apeland_ingress

Godt formål søkes:

SJØVEGAN: Salangen Nærradioforening la ned for en god stund siden. Foreningen sitter nå igjen med omlag 17 000 kroner, som de vil skal gå til et lokalt formål.
Les mer
 
viseforum_ingress

Viseklubben Baluba fikk storfint besøk:

SJØVEGAN: Norsk Viseforum valgte å avholde styremøtet på Sjøvegan denne helga, til stor overraskelse og ikke minst stor glede for Salangen Viseklubb Baluba, som føler både anerkjennelse og at dem blir sett av Norsk viseforum.
Les mer
ulvikingrevyforside

Revylaget fyller 30 år, og UL Viking hele 90 år

BARDU: Lørdag var det stor feiring av to jubilanter i UL Viking med revy først og etterpå årsfest i UL Viking. Da revylaget entret scenen kl 19:30, var salen fylt til siste rad av forventningsfulle mennesker til årets jubileumsrevy.
Les mer og se video
 


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider