Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Onsdag 17. januar 2018

  • onsdag-8°C
  • torsdag-12°C
  • fredag-12°C
Været i Salangen:
isogaisa_2018_ingress

Store ambisjoner for Isogaisa 2018:

ISOGAISA: Datoen for årets Isogaisa festival er nå satt. I år blir det fra torsdag 9. august til søndag 12 august. I tillegg har Lavangen kommune gitt tilskudd til å videreutvikle den rusfrie sjamanfestivalen.
Les mer

fyrverkeriet2011big

Fyrverkerigjengen:

SJØVEGAN: Fyrverkerigjengen i Maxi Pyroteam er veldig glad nå like før jul. De har nemlig fått en solid julegave fra næringsliv og lokalbefolkning med god økonomisk støtte til fyrverkerishowet 31.desember i sentrum.
Les mer
julerussen_pa_besok_ingress2

Jule-russen kom på besøk:

SJØVEGAN: Kinosalen i kulturhuset ble fullsatt av filmklare barn fra Salangen skole. De var klare til å se film, men fikk et overraskende og morsomt besøk av noen som kom hele veien fra Nordpolen.
Les mer
trengerdinhjelp

Foreslå gode kandidater:

SJØVEGAN: Også i år skal nettavisen Salangen-Nyheter dele ut prisen "Årets Salangen-stjerne". Prisen deles ut på vår direktesendte julesending på fredag 22.desember. Vi trenger enda forslag på kandidater til prisen. Til det trenger vi hjelp fra dere lesere.
Les mer
30-trimmen_premieutdeling_NY_ingress

Storveis premieutdeling:

SJØVEGAN: I går kveld var det premieutdeling for 30-trimmen på Salangen kulturhus. Det var i alt 92 sprekinger som hadde gjort seg fortjent til 30-trimmen kruset.
Les mer
awet_musikkvideo_ingress

Liker å lage musikalsk kunst:

SJØVEGAN: Awet Hays jobber for tiden med å produsere ferdig en musikkvideo til en låt han lenge har spilt. Han fikk fullført innspillingen med greenscreen ved Salangen-Nyheter AS.
Les mer
0505_linda_lande_ingress

Linda laget julemat to år i strekk:

SJØVEGAN: Linda Juanette Lande har nattopp gitt ut en ny bok. I to år har hun jobbet med boken Nordnorsk Julemat, og nå er den endelig i bokhyllene.
Les mer
 
Sander_og_Stian_forsidebilde

Den yngre garde tar over:

SJØVEGAN: Stian Aglen Løkse og Sander Karlsen tar nå over stadig flere jobber innenfor lyd-teknikk på lokale arrangementer. deres felles læremesterBjarne Dahlberg skryter varmt av de unge lovende.
Les mer
014602_ordfører_vigselsrett_ingress

Snart kan Sigrun erklære rette ektefolk:

SJØVEGAN: I går var ordførere, varaordførere og noen utvalgte på besøk i tingsretten for en liten brifing i vigsling ettersom de fra 1. januar vil ha vigselsrett.
Les mer
 
Kvafjord_mannskor_julekonsert_ingress

Julekonsert med Kvæfjord Mannskor:

SJØVEGAN: På søndag var det duket for julekonsert i Salangen kirke med Kvæfjord Mannskor. Johnny Bakken var dirigent, og på orgel og piano bød Hans Julius Edvardsen på flott musikalsk julestemning.
Se videoreportasje
Teleslynge_ingress (1)

Åtte teleslynger på plass i kulturhuset:

SJØVEGAN: Endelig er teleslynge på plass inne på kulturhuset i Salangen. Det er eldrerådet som har vært pådriver for at dette skulle anskaffes, slik at det blir lettere for hørselsvekkede å følge med på arrangementer og møter.
Les mer
 
0005_Anita_brenne_ingress

Utflyttet salangsværing:

SJØVEGAN/SIGDAL: Anita Brenne er utflyttet salangsværing og bor nå i Buskerud hvor hun dyrker sin kreativitet med spennende gjenbrukskunst. I tillegg har hun nettopp gitt ut en diktsamling.
Les mer
000202_bygdebok_Kurt_Jan_ingress

Søker bildemateriell til bygdebok:

SJØVEGAN: Arbeidet med manus til Astafjord Bygdebok - Salangen Gårdshistorie er godt i gang kan kultursjef Kurt Jan Kvernmo melde. Enda gjenstår mildemateriell, og derfor kommer kultursjefen med en oppfordring.
Les mer
 
pamelding_ukm_ingress

Nå kan du melde deg på!:

SJØVEGAN: Nå er det åpent for alle lokale ungdomstalenter å kunne melde seg på UKM i Salangen. Påmeldingsfristen er satt til mars, og som vanlig er alle kulturelle uttrykk velkomne.
Les mer
julemarked_og_forestilling_ingress

Julemarked- og forestilling:

SJØVEGAN: Torsdag 14. desember var det full fres i Salangen kulturhus når ungdomstrinnet ved Salangen skole ikke bare hadde et julemarked, men også en juleforestilling. Det var mange besøkende der som var klar til å få noe godt med seg hjem, og en fin forestilling.
Se videoreportasje
 
forside_puslespill_av_sjokolade

Belgisk julesjokolade på Sjøvegan:

SJØVEGAN: I Norge har vi jo tradisjon for å kjøpe inn marsipan i mange forskjellige varianter. Kanskje den klassiske varianten er marsipangrisen, både som gave og nytelse. Hos butikken Outpost på Sjøvgan får selges det belgisk julesjokolade over en lav sko.
Les mer
skoleprosjekt2017_ingress2

Snekker Andersen & Nissen:

SJØVEGAN: I ettermiddag skjer det mye flott på Salangen Kulturhus når ungdomstrinnet ved Salangen skole gjør sin entré. - Det skal både være juleforestilling og et marked hvor en kan kjøpe ting og tang, forteller elev Ulrikke Thomassen.
Les mer
 


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider