Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Fredag 24. november 2017

  • fredag-2°C
  • lørdag-1°C
  • søndag-4°C
Været i Salangen:
Nytt_juleøl_lauvanger_ingress

Nytt juleøl fra Lauvanger:

TENNEVOLL: Nå kommer Lauvanger Mikrobryggeri sitt juleøl ute i butikken, i år har de brygget ølet etter en ny oppskrift, men passer like godt til et tradisjonelt julemåltid som før.
Les mer
333_nytt_baatutsett_salangsverket_ingress

Salangsverket Marina utbedrer:

SALANGSVERKET: Nå står endelig det nye båtutsettet til Salangsverket Marina klart. Båtutsettet har lenge vært i dårlig forfatning. Det var på høy tid at det ble utbedret.
Les mer
00000001111_kyprosreiser_ingress

Arrangerer seniorturer til Kypros:

PAFOS/SJØVEGAN: Det er mange som ønsker seg vekk fra snø og kulde her i nord. Kanskje spesielt de litt godt voksne. Steinar Ski er medeier i Kyprosreiser, som arrangerer seniorreiser til Pafos, i vinterhalvåret.
Les mer
101010_KOMMUNAL_KUNNGJØRING_VANN_AVLOPSAVGIFT (3)

Endring i kommunale avgifter:

SJØVEGAN: Etter ønske fra næringsdrivende har nå Salangen kommune gjort en endring i de kommunale forskriftene om vann- og avløpsgebyr for bedrifter og selvstendig næringsdrivende.
Les mer
000222_utleiehytte_1

Salangen JFFs utleiehytte er populær:

SAGVATNET: Salangen Jeger og fiskeforenings utleiehytte ved Sagvatnet har vært flittig besøkt denne sesongen, det ser ut til at populariteten har nådd et høyt, men stabilt nivå.
Les mer
Arktisk_karibisk_helg_1 (2)

Fra Jamaica til Morgan's Ship:

GRØSNES: Til helga kommer Enid Williams fra JAMPRO for et dialogseminar hvor de skal utforske farvannet mellom det arktiske og karibiske livet og finne mulige samarbeidsområder.
Les mer
001_strøsand_ingress

Hvordan sikre seg på glatta:

TENNEVOLL: Da er årstiden inne for at det blir isete og glatt. Da kan det være greit å ta forholdsregler både på veiene og gårdsplassene, slik at man kan bevege seg sikkert uten at det skal skje en ulykke.
Les mer
farsdagsgaver_ingress

Har du funnet gaven til farsdagen?:

SJØVEGAN: Førstkommende søndag den 12. november er det farsdag. Forskjellige gavebutikker reklamerer med mange forskjellige gavetips til farsdagen. Noen butikker kjører kampanjer og redusert pris på gaver til far.
Les mer
Nattsafe_Andreas_bay_ingress

Næringslivet ønsker felles løsning:

SJØVEGAN: I går, tirsdag var det møte nede på Huset mot Havet på Sjøvegan hvor Salangen Næringsforening blant annet tok opp opp behovet for nattsafe. Forslaget ble enstemmig vedtatt.
Les mer
veien_til_rotvika_darling_ingress4

Veien mot Rotvika:

ROTVIKA: Fylkesvei 152 mot Rotvika er en smal vei med få avkjørsler. Dette har en betydelig effekt for tungtrafikken som frakter varer fra Salaks AS hver eneste dag, spesielt da når de møter personbiler på strekningen.
Les mer
Erling_bratsberg_bodelag_møte_ingress

Prøver å få aktivitet i bondelaget:

BRØSTAD/SJØVEGAN: Etter å lenge ha vært et innaktivt lokallag ønsker nå melkebonden Erling Bratsberg å blåse liv i Dyrøy og Salangen Bondelag. - Det er viktig at bøndene står sammen og har en sterkere stemme i politiske saker.
Les mer
 
90_år_Indlandet_auto_ingress

Indlandet Auto startet i 1927:

SALANGSVERKET: 1.november var det 82 år siden A.s. Indlandet Automobilverksted ble egen forhandler av Ford. Selve bedriften ble startet opp i 1927 av smeden Einar Fjeldstad og lå de første årene på Sjøvegan.
Les mer
56565_Grillbue_lavangen_skole_ingress

Skal benyttes både til lek og klasserom:

TENNEVOLL: Lavangen Skole har nå fått en helt ny grillhytte på plass i skolegården. - Alle elevene synes den er fin, og gleder seg til å ta den i bruk, forteller rektor Dagfinn Antonsen.
Les mer
 
anitas_unike_julekalender_ingress

Fortsetter kalender-tradisjonen:

SJØVEGAN: Tar du turen innom Anitas Blomster i desembermåned, er det en liten sjanse for deg også i år å få med deg hjem mer enn du hadde planlagt. De har nemlig en julekalender der det trekkes en heldig kunde hver dag fram mot Jul.
Les mer
2_SIF_TURN_julekalender_ingres

Stor popularitet for lotterikalender:

SJØVEGAN: Nå er SIF Turn kalenderen endelig i salg igjen. Allerede er en god del solgt, og med et opplag på tusen eksemplarer er det ingen tvil om at desember kalenderen deres er meget populær.
Les mer
 
lyser_opp_sentrum_ingress

Sjøvegan- sentrum er opplyst:

SJØVEGAN: Mørket har senket seg ned over Salangen, og det første snøfallet har ballet kommunen inn i et hvit pledd. Aller først var det altfor mørkt, men etter at belysningen kom i sentrum av Sjøvegan ble det vakkert.
Les mer
5982221_3811207

Handelssparkene er tilbake:

SJØVEGAN: I fjor ble noen fargerike sparker introdusert i Sjøvegan, som var en gave fra Salangen Næringsforening til befolkningen. Disse blir forhåpentligvis tatt i bruk også i år, og næringsforeningen håper at de tas godt vare på.
Les mer