Det er ikke bare for proffe sykelister og sykkelritt-entusiaster at Arctic Race of Norway er et høydepunkt, langs hele veien er det dekorert med sykler, flagg, ballonger og bannere.  I tillegg til at det også samler seg for å få et glimt av sykkelrittet når det passerer.  Rundt om i Salangen var det satt opp aktiviteter og underholdning for både barn, unge, voksne, næringslivet og ordfører.  Konsert, ekstremsport, grilling, allsang, yoga og ølsalg sto blant annet på timeplanen denne torsdagen.

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_GARSNES_ØL.jpg
Jentene fra Garsnes Brygge står for øl-salget både på NYT og inne i teltet på Sjøvegan. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Grilling ved Lamo
Nedenfor Lamo ungdomsenter har Bufetat, som forøvrig er en av samarbeidspartnerne til ARN, satt opp en stor banner og tent opp grillen på en slette ved siden av veien med flott utsikt over til Sjøvegan sentrum.  I år som i fjor da ARN også passerte denne strekken.  - Vi har invitert mange salangsværinger hit.  Vi skal grille og heie på sykelistene når de passerer, i tillegg til at vi også skal ha vår egen sykkelløype.  Nå gjenstår bare siste finish så er vi klare til å ta i mot de som skulle ønske å komme.  Vi håper mange vil ta turen hit, forteller miljøterapaut ved Bufetat, Ørjan Johansen.

 

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_BUFETAT.jpg
Ove Andre Johnsen, Ørjan Johansen og Anette Østvik er alle miljøterapauter ved Bufetat i Salangen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Flyter på gammel mistanke
Nede i sentrum av Sjøvegan var det også mye liv og røre, SN-Produksjon holdt det gående med sending på storskjerm med provisorisk studio utenfor Servicebygget hvor de hadde med lokale gjester og innslag fra Arctic Race of Norway i tillegg til å sende fra TV2 sin direktesending.  Det var også aktiviteter for barn og unge med både konkurranser og mini-Arctic Race for barn.  Geir "Elvis" Larsen både med og uten band underholdt på scenen med god musikk.  - Det var morro spille sammen med gamle kjente igjen. Vi har ikke øvd ett sekund til denne konserten, så vi bestemte oss på scena for hva vi skulle spille, du kan vel si at vi flyter på gammel mistanke, ler Geir "Elvis" Larsen i intervju med nettavisen.

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_GEIR_ELVIS_LARSEN.jpg
Geir "Elvis" Larsen fremfører tidløse klassikere av "kongen sjøl". FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.


Zip-line over Salangselva
Frisklufts-junkien Thor-Elvin Jøtulhaug bød på fart og spenning for både barn og voksne med zip-line over Salangselva nede ved Elvelund camping. Her skulle ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo konkurrere med sykkel-eliten om å komme først over elva. Det ble overlegen seier til ordføreren. - Jeg vant!  Det var veldig morsomt å kjøre zip-line, så jeg måtte kjøre en gang til.  Det var spennende, og jeg tror dette er en aktivitet som det ble lagt merke til, forteller en strålende fornøyd Sigrun Wiggen Prestbakmo til nettavisen.

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_ZIP_LINE.jpg
Test-kjører, Henning Sjøseth kjører en testrunde for å forsikre seg om at alt er som det skal være før de starter. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_STORSKJERM.jpg
Arctic Race Of Norway = Folkefest.  I sentrum av Sjøvegan var det satt opp storskjerm så alle kunne få med seg både livet i sentrum og sykkelrittet. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_BRANNVESEN.jpg
Brannvesnet hadde bilene sine ute og var med på folkelivet, men de er også på vakt, og det er nødvendig å ha bilene tilgjengelige om alarmen skulle gå. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_ELVIS_BAND.jpg
Geir "Elvis" Larsen med band sto for underholdning i sentrum. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_PUBLIKUM.jpg
Det var bra oppmøte i sentrum som kom for både konsert og for følge rittet på storskjerm. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_SYKKEL_MEDBYKRYSSET.jpg
En iøynefallende montasje av fargespreke sykler, blomster, flagg og ballonger var satt opp ved Medbykrysset. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_TORSDAG_10_AUGUST_ARTIKKELFOTO_OPPDRETTSLAKS.jpg
Salaks hadde satt opp denne gigantiske oppdrettslaksen ute på moloen på Sjøvegan. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_SYKKEL_HEADER.jpg
De første sykkelistene ankommer sentrum. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

 

ARN_SYKKEL_artikkelfoto1.jpg
Det er kniving om plassene. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.