Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
6746_menneskerettighetsakademiet_paa_sjovegan_header
Prosjektleder ved Menneskerettighetsakademiet Marit Langmyr, og daglig leder Lillian Hjorth. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

MR-Akademiet på besøk i Salangen:

Deler sine kulturer

SJØVEGAN: Siden mandag har representanter fra Menneskerettighetsakademiet vært på besøk i Sjøvegan hvor de holder et tredager kurs. Her deltar i alt 25 ungdommer, både norske, og enslige mindreårige.


Siden mandag har Menneskerettighetsakademiet vært på besøk i Sjøvegan hvor de har holdt kurs for enslige mindreårige asylsøkere og norsk ungdom. Kurset har som formål at ungdommene skal lære om hverandres kultur og menneskerettigheter. Daglig leder i Menneskerettighetsakademiet, Lillian Hjorth forteller at de har i mange år samarbeidet med Sjøvegan videregående skole og at de har i løpet av årene vært flere ganger på besøk og holdt kurs.

Reiser rundt i hele landet
I løpet av et tredagerskurs skal norske ungdom sammen med enslige mindreårige asylsøkere lære seg å bli bedre kjent med hverandre med formål å skape mer åpenhet mellom de forskjellige kulturene. Prosjektet er støttet av midler fra Utlendingsdirektoratet. - Til dette prosjektet har vi fått midler fra UDi så nå har vi vært på mange mottak rundt omkring Oslo, men også flere steder i Norge, blant annet flere Volda og Dokka, og nå Sjøvegan, forteller daglig leder ved Menneskerettighetsakademiet, Lillian Hjorth. 

Positive tilbakemeldinger
I løpet av disse tre dagene, skal elevene få dele mye med hverandre, og få bedre innsikt i hva de ønsker i verden. Som introduksjon hadde de kun asylsøkerungdom med første dagen. - Mandag hadde vi kun asylsøkerungdommer som deltok slik at de kunne få lære mer om hva menneskerettigheter er. Jeg tror de synes det er veldig spennende, vi har tolk for å ha en best mulig kommunikasjon, og vi har masse gruppearbeid hvor de kan snakke direkte med hverandre. Slik jeg har forstått er tilbakemeldingene veldig gode. opplyser Hjorth avsluttende. 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS