Ja det e helt sant , æ har faktisk ei dronning i huset mitt, i alle fall sku man tru at det va slik ,sånn som ho oppfør sæ, og Gubben e ikke nokka likere , han e like tullat.

Om dagen går det greit, ho e mye ute og ræk, men før det mæste sett ho no, eller har inntatt horrisontalen utafør døra her,vesst ho ikke da har tatt sæ en audiens over tel sitt andre hjem her i nabolaget.

Nån ganga e de ok, men dæven vesst ho stekk av uten lov, og han som no eie ho må stå og skrike over veranda rekkverket tel han e blå i øuan før ho kommer diltanes, da e ho ikke mye tel dronning, æ kan ikke anna enn å flire..

Inne i huset har ho ikke non fast plass, men breie sæ kor det ska være, og helst i metten av stua, der ho kan ligge å ha øyenkontakt med sin Herre, mæ drit ho i, og når æ prøve å skubbe ho tel sies, eller helst ned trappa, så blir han forbanna, og ræmje at æ ska la ho være i fred.

 

Ho e steikanes obs på han, ligg å gjør som ho søv, men så snart han røre på sæ eller gjør tegn tel å ta penge boka , eller tobakken , da e ho der og ska være med , den helsikkes lørva.

 

Æ høre ho om natta også, han sir at vi må ha døra tel korridoren ut tel soverommet åpent, før ho e mørkeredd, men æ veit at det e før å komme nærmest mulig han ,også om natta. Non ganga, når ho ligg i riktig possisjon, aller helst helt opp på fanget hannes, da ser ho på han med dåre blikket sitt, og som mannfolk flest blir han og helt henført

”Se kor fin ho e Dronninga hannes far” så stryk han ho over hauet, og det ikke måte på tjoning..

 

Ho e med han over alt, når æ en sjelden gang ska vær e med på en hav tur så må æ nesten sloss med ho om plass i båten , ho vet at æ like å sett i baugen, men like førbanna skal ho å sette der, en fot i ræva og over ripa, det va det æ skulle gjort, og han sett bære å flire.

Men en ting ska ho ha , ho e super tel åjakte, ja den tøtta træng ingen ved sia si når ho e på jakt, en kveldstubbe i vinter va ho på tur med si andre mat mor, og tru det eller ikke , men ho kom hjæm med en helsikkes stor orrhane i kjæften, jett om det blei mye kos og mat på Dronninga hans far den kvelden.

 

Æ blir ikke mye kaldt før Dronning her i huset,nei æ e bare kjærringa, når telefon ringe og non spør korrsen vi har det, så hør æ han svare, ” jo takk vi har det bra ,kjærringa e nede å vaske ,eller kjærringa kan sikkert, eller kjærringa sir det i orden, ikke mye dronning der nei ,helsikkes gubbe.

 

Egentlig så e ho jo fin å se på , ho e slank, det like jo gubban,og så har ho fine farga, og ikke glem dåre blikket, når ho ligg på golvet, så har ho den van at ho legg forbeinan i kryss, ser jo flått og elegant ut og da e ho super dronninga hans far, men ho lure ikke mæ.

 

Om æ e sjalu? Nei da, min possisjon e ganske sikker her i huset, dessuten har æ to bein som ikke bestandig e kryssa, mens ho har 4 og e jævlig lodden.

Men Dronning vell ho e jo rein rase, og nokka blått blod finns i alle fall ikke i mine åra, Navn? Lady- Gordonsæther.


Skrevet av: Torill J. Sagerup, Løksa