Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Tirsdag 22. mai 2018

  • tirsdag9°C
  • onsdag7°C
  • torsdag9°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
tjukkasluabig
Karina Kvien har fått ønsket sitt oppfylt. Nemlig og få en stillig Tjukkaslue strikket til seg. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Salangen-medlemmer har laget:

Egen tjukkas- lue

SJØVEGAN: Merete Pedersen som er medlem i Tjukkasgjengen Chapter Salangen har kommet med ideen til ett mønster til en egen Tjukkas-lue. Nå kan Kathrin Tunheim (t.h) og Karina Kvien (t.v) stolt vise den frem.


Ideen til Tjukkas-lua kom til rundt adventstider i fjor, av Merete Pedersen i Salangen. I dag kan man se mange på Sjøvegan bruke lua som er skikkelig tøff. - Jeg synes den er kjempefin. Den har fine farger, og jeg er stolt av og gå med den, sier Karina Kvien som også er medlem i Tjukkasgjengen, Chapter Salangen.


Nasjonal oppmerksomhet
Internt i Tjukkasgjeng- miljøet har lua fått mye skryt. Strikkemønsteret er spred via sosiale medier og via ulike nettsider, og snart kan man se flere over hele Norge som bruker lua. Mønsteret er ganske enkelt: Garn: 2 gul og 1 sort viking superwash. Legg opp 120 m på pinne 3 eller 3,5. Strikk 1 rett gul og 1 vrang sort ca 10 omg. Strikk 11 omg gult. Begynn på mønstret. (har sydd maskesting nederst på j og g, og øverst på hodet for å slippe lange tråder. Strikk ca 6 omg gult før felling. Felling: #strikk 6 m – 2 sm# ut omg. 4 omg uten fellining, 5 m – sm. 3 omg uten fellin. Forstett slik med 1 maske mindre mellom fellingene og 1 omg mindre til luen er ferdig. Målebandet rundt figuren er strikket i sort og sydd maskesting etterpå.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider