Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Onsdag 24. januar 2018

  • onsdag-11°C
  • torsdag-9°C
  • fredag-9°C
Været i Salangen:
majahoffbig
Maia Gartland Hoff er en spennende og intitativrik ung jente i Salangen.

Maia Gartland Hoff:

En politisk sangfugl

SJØVEGAN: Den talentfulle jenta fra Laberg, Maia Gartland Hoff er ukens talent hos "Ung i Salangen". Maia er en ung jente som går første året på Sjøvegan videregående skole.


Hun var bare 11 år da hun begynte å synge, og et år senere begynte hun å spille gitar. Maia spiller og skriver sine egne sanger, noe som er veldig viktig for henne. Det er også dette som har gjort denne jenta så spesiell. Hun er kjent for mange forskjellige sanger, og en av de sangene er “Believe in yourself ”. Det var den sangen hun vant Salangens beste talent med, for noen år siden. - Det er veldig viktig å skrive det man selv mener og syns. Jeg prøver å skrive sanger som folk kan kjenne seg igjen i, og som sender viktige budskap, sier Gartland Hoff til nettavisen.


Mange interessefelt

Denne Salangen- jenta er opptatt av mange andre ting i tilegg til musikken. Opp igjennom årene har hun drevet med mange forskjellige ting blant annet fotball. Mye av tiden hennes går nå til jobben sin som er leksehjelp for ungdommene som er under enslige mindreårige i Salangen.


Stor i AUF

Den unge jenta, er i dag leder i Salangen AUF, og hun trives veldig godt med det. Hun sitter også i styret til Salangen Arbeiderparti. Maia er veldig interessert i politikk og hun bruker mye av tiden sin på politisk arbeid. - Det er veldig givende og lærerikt å ta leder posisjoner uansett om det er i AUF eller Unge Høyre, sier Maia bestemt. Hun er med i AUF for at hun har en sterk politisk tro. - Jeg er med i AUF fordi jeg trur på fellesskapets løsninger, likeverd blant mennesker og et rettferdig samfunn, sier Maia. De viktigste sakene i politikken som hun brenner for er både lokale og nasjonale saker. I Salangen er det videregående skole og nasjonale er nordområdene.


Studerer i statene

Maia skal reise til USA som utvekslingsstudent til høsten og hun gleder seg masse. - Det å oppleve en helt ny kultur og et helt nytt land vil bli utfordrende, morsomt, lærerikt og spennende, sier hun og smiler. Selv om Maia har mange ben på mange steder, vet hun enda ikke hva hun vil jobbe med i fremtiden. - Det kommer etterhvert, sier hun til "Ung i Salangen".

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider