Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 26. mai 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag16°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
Gjennfunn-fra_steinalderen_header
Dette var innholdet i skrinet som ble funnet inne på gammelskolen ved Indergård i Salangen. FOTO: PRIVAT.

Dukket opp på gammelskolen:

Funn fra steinalderen

INDREGÅRD: I den gamle skolen ved Indregård fant Kåre Fjellvang et gammelt tre-skrin som inneholdt noen merkelige gjenstander laget av stein. Er dette redskaper som stammer fra steinalderen?.


I et gammelt nedstøvet treskrin som nylig ble funnet inne i den gamle skolen ved Indregård i Salangen fant Kåre Fjellvang noen merkelige ting. I skrinet lå det flere gjenstander laget av stein. Kåre Fjellvang, som forøvrig eier av den gamle skolen, ble nysgjerrig på disse gjenstandene og tok til internett i håp om klarhet i hans funn. - Jeg hadde hørt at det engang fantes noen gamle pilspisser inne på skolen, og lurer nå på om det kan være dette de har snakket om, forteller Fjellvang til nettavisen. Fjellvang har nå sendt bilder av gjenstandene til Tromsø Museum og venter spent på svar fra dem.

FunnSteinalder_Big.jpg
Blir spennende å se hva Tromsø Museum sier om gjenstandene. FOTO: PRIVAT

Fikk respons på Facebook
I tillegg har han lagt ut bilde på sosiale medier i håp om at noen kanskje visste mer om disse gjenstandene. - Jeg vet ikke når eller hvor de stammer fra, men ut i fra kommentarer på sosiale medier er det foreslått at disse gjenstandene kan stamme i fra yngre steinalder. Heller vet jeg ikke når disse gjenstandene ble funnet, eller hvor de ble funnet. Dette vil jeg tro kunne være interessant for arkeologer, om noen har noe kjennskap til disse oppfordrer jeg dem til å ta kontakt, sier Fjellvang avslutningsvis til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider