Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Mandag 19. mars 2018

  • mandag-1°C
  • tirsdag-4°C
  • onsdag1°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
juletrefest_header
Det er god romjul-stemning rundt bordet i kirka under årets juletrefest. FOTO: KNUT JOHANSEN

Tradisjonell juletrefest:

God stemning i kirka

SJØVEGAN: I går var den tradisjonelle juletrefesten i kirka. Prostiprest Per Gustav Nilsen sier til nettavisen at de er stolt over å arrangere denne tradisjonelle sammenkomsten både for store og små.Det er tredje juledag, og i kirka er det pyntet opp med juletre og ved bordene sitter både store og små og spiser julekaker og drikker kaffe eller varm sjokolade. Prostiprest, Per Gustav Nilsen forteller at dette er en koselig begivenhet som han liker veldig godt, og at de holder tradisjonen ved like med blant annet å gå rundt juletre å synge julesanger.


De tre vise menn
Kirkeverge ved Salangen kirke, Tonje Østvik, sier at de i år skal la barna fremføre Juleevangeliet i ledelse av Jon Christian Anker, som også er fortellerstemme og forestillingskoordinator. - Dette er noe barna kan være med å delta i, og det er ikke noe vi har øvd på, forteller Anker til nettavisa minutter før forestillingen begynner. Ungene er ivrige i det de kler på seg kostymene og gjør seg klare til å opptre. 

juletrefest_innfoto.JPG
Kirken var prydet med flotte skulpturer inspirert av Juleevangeliet. FOTO: KNUT JOHANSEN


Hyggelig og tradisjonsrikt
Blant publikum er det folk i alle aldre, og de er veldig fornøyd med arrangementet.  - Det er et bra oppmøte, sier Østvik. Det er koselig stemning, det lukter deilige julekaker, og i salen står et flott pyntet juletre. - Dette er jo et veldig hyggelig og tradisjonsrikt arrangement, og at det er flott at det er så tilrettelagt for de unge, sier bestefar Lars Nesje.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider