Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Tirsdag 23. januar 2018

  • tirsdag-14°C
  • onsdag-13°C
  • torsdag-8°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
varmvann_kirke_header
Vaktmester ved Salangen kirke, John-Egil Bertheussen viser stolt frem den nye varmtvannsberederen som vil være installert i løpet av januar. FOTO: KNUT JOHANSEN

Het gave fra Sjøvegan Byggevare:

Hellig varmtvann

SJØVEGAN: Kirka har fått ny varmtvannsbereder, den nye tanken på 300 liter har de fått av Sjøvegan Byggevare.


Nå på vinteren er det å ha varmt vann i springen ett gode de fleste ofte tar for gitt, for Salangen kirke har dette vært realitet i en god stund. - I 2012 fikk Salangen kirke ny varmtvannsbereder, den har allerede sluttet å virke, forteller Jon Egil Bertheussen i intervju til nettavisen. Sjøvegan Byggevare har bidratt med ny varmtvannsbereder, denne er på hele 300 liter og er på 3 kilowatt, og den største og dyreste modellen av Super S fra produsenten OSO Hotwaters. Varmtvann er en vesentlig del på kjøkkenet i kirka, og uten varmt vann i springen er jo oppvask og rengjøring en utfordring. 

varmvann_kirke_innfoto.jpg
Den nye varmvannstanken rommer hele 630 liter, og skal primært brukes til oppvask og rengjøring av kjøkken.


Nytt kjøkken
Etter vannskader i forbindelse med problemer med dreneringen rundt kirkemuren ble det gamle kjøkkenet vannskadet og det måtte restaureres. Kirka har nå også fått nytt kjøkken i kjelleren. Med både nytt kjøkken og ny varmvannstank er Salangen kirke godt rustet til å lage mat og servere sine gjester. I løpet av januar vil den nye varmtvannsberederen være installert og klar til bruk. - Vi har en fortløpende avtale med rørlegger, sier vaktmester John-Egil Bertheussen. Videre forteller han at kirken er veldig takknemlig for Sjøvegan Byggevares generøsitet.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider