Under årets siste kommunestyremøte i Salangen kommune ble det bestemt at kommunen ikke skulle gå inn i en ny kommuneavtale med Visit Narvik. Flere reiselivsaktører i Salangen reagerte på valget. Oddgeir Sagerup på vegne av Se og Opplev AS synes det er leit at kommunen velger å stå utenfor dette nettverkssamarbeidet. - De mister muligheten til å få en verdifull innsikt i kunnskapen og strategier om vekst og utvikling i reiselivet her i regionen, mener Sagerup. 


Ingen rom for avtale
Ordfører i Salangen, Sigrun Wiggen Prestbakmo kan formidle at det ikke er anledning til å bruke kommunalt næringsfond på slike avtaler, og at det ikke ble funnet rom for en kommuneavtale i behandlingen av budsjettet. Prestbakmo påpeker at det ikke betyr spikeren i døra for næringsaktørene som jobber sammen med Visit Narvik. - De fire aktørene som har vært tilknyttet Visit Narvik har gitt ulike tilbakemeldinger, men næringsaktørene kan fortsatt selv være tilknyttet Visit Narvik selv om det ikke inngås kommuneavtale for 2017, sier ordføreren i Salangen, og legger til at avtalen ville kostet 100.000 kroner pluss moms og stigende beløp påløpende år.

ingress2.jpg
Lise Hansen ved Visit Narvik mener at samarbeid mellom næringslivsaktører og kommuner er viktig å opprettholde. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR


Viktig med samarbeid
Daglig leder for Visit Narvik, Lise Hansen bekrefter at de fortsatt vil jobbe med aktørene i Salangen og skape sømnløse opplevelser for reiselivet, og uttrykker at det viktigste for er at næringslivet, sammen med kommunene samarbeider seg i mellom. - Vi jobber for næringslivet, og ser at samarbeid mellom aktører og kommuner gir best resultat, forteller Hansen og stiller spørsmål om hvordan kommunen kan komme ut til reiselivet uten en kanal som Visit Narvik?. - Jeg håper Salangen kommune ombestemmer seg og blir med videre framover en gang i framtiden, avslutter Hansen til nettavisen.