Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Tirsdag 22. mai 2018

  • tirsdag6°C
  • onsdag7°C
  • torsdag9°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
Flystripa_rundt_header
Ahmed Jaly ble vinner av løpet med en imponerende rundetid. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Mange hadde møtt opp på flystripa:

Imponerende deltakelse

ELVENES: Tirsdag kveld arrangerte Øvre Salangen idrettslag konkurransen "Flystripa rundt" ved Elvenes flyplass i Salangen kommune. Selv om værgudene ikke var på deres side ble det en enorm deltakelse med rundt 50 deltakere.Det kom folk fra både Salangen, Lavangen og Bardu som hadde tatt den humpete turen inn til Elvenes flyplass for å løpe om kapp rundt hele jordet, en løype som måler 1800 meter, i tillegg til en litt kortere løype for de minste løperne. Leder Dag Sæther i Øvre Salangen Idrettslag forteller at de ikke hadde gjort særlig med promotering i forkant av løpet og var veldig overrasket over det imponerende oppmøtet. Selv den spreke ordføreren i Bardu kommune, Toralf Heimdal hadde tatt turen for å konkurrere om å springe raskest rundt jordet.

Flystripa_rundt_artikkelfoto3.jpg
Selv om det blåste kraftig og regnet var det stort engasjement både blant deltakere, publikum og arrangørene. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ahmed Jaly vant løpet
I forkant av løpet hadde en av medlemmene i Øvre Salangen idrettslag, Inge Fredheim sprunget opp løypa for å sette en "banerekord" som burde være mulig å slå. Rekorden til Fredheim var på 7 minutter og 55 sekunder. Den offisielle vinneren av løpet ble Ahmed Jaly fra Lavangen som spurtet den 1800 meter lange distansen på bare 5.32. På andre plass kom hans bror Mobarak Jaly på 5.39 og noen sekunder bak kommer Bardu-ordføreren på en verdig tredjeplass. 

Flystripa_rundt_artikkelfoto.jpg
Halvveis i løpet: Brødrene Jaly på første og andre plass tett etterulgt av Toralf Heimdal på tredjeplass. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Flystripa_rundt_artikkelfoto2.jpg
Ordfører i Bardu, Toralf Heimdal følger nøye med tiden. Det spekuleres i at han hadde fått streng beskjed fra sin kone om at han måtte være hjemme til klokken 20:00, da de sammen skulle se "Allsang på Skansen" som gikk på NRK2. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider