www.salangen-nyheter.com

LereSalangsverket
Elev Solveig Hammarstøm (t.v.) og Lucia Salazar Bermejo sammen med lærer Henriette Wien. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Lære om Salangsverket:

- Viktig å vite vår identitet

SJØVEGAN: Gjennom den Kulturelle Skolesekken ble elevene ved Sjøvegan videregående skole tatt med på en reise tilbake til den lokale industrielle revolusjonen i Salangen.


Salangsverket som ble bygget opp på Langneset i begynnelsen av 1900-tallet foredlet jernmalm som ble eksportert til utlandet. Selv om Salangsverket hadde en kort levetid fikk denne industrielle revolusjonen store konsekvenser for lokalsamfunnet. Det medførte nye og større bygninger, tilflyttning av arbeidere, man fikk butikker og elektrisitet. Denne uken har flere elever ved Sjøvegan videregående skole fått en gjennomgang av det nordnorske industrieventyret.

LereSalangsverket_Big.jpg
Da undervisningen var ferdig ved Sør-Troms Museum tok elevene turen bortover til Salangsverket for å se de gamle ruinene. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Spennende tur
Elevene Solveig Hammarstøm og Lucia Salazar Bermejo syntes turen var veldig lærerikt og interessant. Solveig hadde hørt historien tidligere, men likevel syntes hun hendelsene var spennende. Hele industrieventyret var der i mot helt nytt for utvekslingseleven Lucia. - Det var veldig smart å presse jernmalmen sammen for at det skulle bli mer lønnsomt, sier Lucia ovenfor nettavisen. Lucia ser frem til å ta turen bortover for å se ruinene av det gamle Salangsverket.

Til nyhetsarkivet