www.salangen-nyheter.com

Studiesenteret
Kursene vil bli holdt over med videokonferanse. FOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN

Kommunikasjonskurs i Salangen:

- Vi overvurderer leseren

SJØVEGAN: I november arrangeres det to kurs ved Studiesenteret i Salangen. Begge omhandler hvordan å bli bedre på kommunikasjon. - Det handler ikke om komma- eller skrivefeiler, men hvordan å gjøre det enklere for mottakern å få budskapet, sier kursholder.


Først ut er kronikk-kurs som passer for alle som vil bli bedre på å uttrykke seg. I dette kurset tar deltakerne for seg kronikk og debattinnlegg som sjanger, og vil få konkrete tips om titler, skriveteknikker og oppbygging. Kronikker, blogg- og debattinnlegg har fått en oppsving både i tradisjonelle papirmedier og i digitale kanaler og brukes til å påvirke, profilere og formidle. Kurset kjøres fredag 3. november med påmeldingsfrist innen mandag 16. oktober.


Lær effektiv kommunikasjon
Det andre kurset som avholdes er «Klart språk» hvor deltakerne skal lære klar, tydelig og effektiv kommunikasjon. Kurset passer for alle som skriver i jobben, og spesielt vinklet for ledere og saksbehandlere som arbeider i offentlig sektor. Gjennom eksempler og praktiske oppgaver får deltakerne trening i å tenke på hvem de skriver for, hva som er budskapet og hva de ønsker å oppnå med teksten. Kurset kjøres fredag 24. november med påmeldingsfrist innen fredag 3. november.


- Vi trenger faglig påfyll
Det er Rune Wikstøl om er kursholder. Han har jobbet som journalist i blant annet Norsk Ukeblad, Osloavsien og VG, nå jobber han til daglig som språkrøkter i NTB Arkitetkst AS og har kurset over fem tusen journalister, informasjonsmedarbeidere, saksbehandlere og ledere i å skrive mer effektivt. - Vi må bli flinkere til å skrive til leserne, i dag har vi det litt for enkelt med å overvurdere leseren, men det er ikke alltid slik at leserne er like mye inn i materialet som skriveren. Da må vi skrive det slik at vi hjelper leseren og gjør det enklere for dem å få med seg budskapet, informerer Rune Wikstøl ovenfor nettavisen.

Til nyhetsarkivet