Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Tirsdag 20. februar 2018

  • tirsdag-12°C
  • onsdag-9°C
  • torsdag-9°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
Nummerskilt_KristinaHoeppner
Her er det bare fantasien som setter grenser. FOTO: KRISTINA HOEPPNER

Personlige bilskilt:

Ingen i Salangen enda

SJØVEGAN: I løpet av sommeren 2017 åpnet Statens Vegvesen for personlige bilskilt, og hittil har det kommet godt over 16.000 søknader, men enda ingen fra Salangen kommune.


I Norge har det vært et kollektivt ønske for de som har hatt lysten til å kunne gi bilen sin en liten personlig "touch" i form av bilskilt litt utenom det vanlige. Med dette åpnet Statens Vegvesen muligheten opp til å søke om å få bestemme sitt eget bilskilts innhold. Det har dukket opp mange kreative navn på veiene, noen litt mer spenstigere enn andre. En ting alle har til felles er at alle bilskiltene har blitt kontrollert og blitt godkjent for offentlige veier, men i følge Roar Olsen ved Statens Vegvesen er ikke prosessen så vanskelig som man skulle tro. - Søknadene blir levert digitalt med en selvbetjeningsløsning. Der blir det sjekket om tegnkombinasjonen er ledig, og om den oppfyller de tekniske kravene. Hvis søknaden går igjennom det er det en manuell saksbehandling før søknaden blir innvilget eller avslått, forteller Olsen til nettavisen.

Nummerskilt_Forside_BertKnot.jpg
Hvordan vil et personlig bilskilt i Salangen kommune se ut? FOTO: BERT KNOT

Svært populært
Allerede når det ble mulig å søke om personlig bilskilt ble en stor andel av de rundt 16.000 søknadene allerede sendt inn. I Troms fylke er det derimot ikke fullt så mange unike bilskilt å skimte enda. - Det er bare 44 spesielle skilt på veiene i Troms for øyeblikket. Men sålangt er det rundt 2400 skilt i hele landet som faktisk har blitt godkjent, så det kan fort dukke opp flere etterhvert, sier Olsen og ler. Etter litt søk og observasjon er det enda ikke blitt oppdaget noen personlige bilskilt i Salangen kommune, men Olsen sier det kan være en sjanse at det dukker opp noen uansett. - Med så mange søknader som fortsatt behandles, skal man ikke se bort i fra det ligger noen i bunken fra området. Det kan også hende noen søker fortløpende, avslutter Olsen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider