Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Søndag 22. april 2018

  • mandag8°C
  • tirsdag7°C
  • onsdag7°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
statens_vegvesen_kontroll_pa_veien_ingress2
Kontrollørene ved Statens Vegvesen, John-Rune Vaeng (t.v.) og Ståle Pettersen mener det er viktig å være synlig og minne folk på om hvor viktig det er å tenke trafikksikkerhet ved å påse at alt på bilen er i orden. FOTO: ALEKANDER WALØR

Kommer med unnskyldninger:

Kan være livsfarlig

SJØVEGAN: Nå som høsten smålig har begynt har Ståle Pettersen og John-Rune Vaeng ved Statens Vegvesen kjørt ut i distriktet for å igjen sjekke kjøretøyene til innbyggerne i Troms. Denne gangen er det mer enn bare tungtransporten som ble undersøkt.


Statens Vegvesen er ute på distriktsveiene i Sør-Troms igjen. Som vanlig med fokus på å kontrollere tungtransporten, og sjåførenes klarhet over alt det tekniske som følger med når man skal kjøre en sikker last. Instruktørene fra Finnsnes Trafikkstasjon, John-Rune Vaeng og Ståle Pettersen sto parkert synlig fra hovedveien gjennom kommunen, ved Sjøvegan Videregående skole, hvor de kontrollerte kjøretøy på veiene. Denne omgangen med kontroll ble derimot litt annerledes for kontrollørene.

Dårlige sommerdekk
I denne omgangen så Vaeng og Pettersen seg til å stoppe flere personbiler enn normalt for å se at alle er klare til den kaldere og våtere tiden som snart kommer for fullt i norden. Pettersen kommenterer til nettavisen at det er én spesifikk ting som ofte dukker opp på denne tiden av året. - Veldig mange kjører med slitte dekk. De fleste kommer med samme unnskyldning, at de gjerne vil "kjøre ferdig" sommerdekkene før de går over til vinterdekk når veiene blir iset ned. Men det mange ikke forstår er at dette er veldig trafikkfarlig, forteller Pettersen. Grunnen er at gummien skrapes bort, og mønsterdybden blir mindre. - Vi oppfordrer folk til å sjekke dekkene sine, og skifte når det trengs. Mot høsten og overgangen til vinter blir veiene ofte veldig våt, og med slitte dekk er det som å kjøre på isen, forklarer Pettersen og legger til avsluttende at det er bra å ha gode sommerdekk før det blir for sent.

statens_vegvesen_kontroll_pa_veien_ingress.jpg
Da går turen videre for kontrollørene. Det er bare å holde et utsikt etter dem på veien, og lære av kunnskapen de har å dele. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider