Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Fredag 25. mai 2018

  • fredag12°C
  • lørdag9°C
  • søndag6°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
skoytebane_klar_2018_ingress2
Ildsjel og skøyteentusiast, Kenneth Heggelund står for at skøytebanen også i år er klar til bruk i siste halvdel av vinteren. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Skøytebanen i Strandparken:

–Kanskje klar i helga

SJØVEGAN: Da var det igjen på tide for salangsværinger å spenne på skøyteskoene, for på Strandparken har nå Kenneth Heggelund vannet skøytebanen. - Nå er det bare minusgradene som mangler, sier han.


Vinteren i år har som vanlig på starten innholdt kaotiske temperaturforskjeller som skifter dag til dag, men nå har det omsider startet å jevne seg ut på den blåfargede delen av utetermometre. Dette markerte oppstarten av klargjøringen av skøytebanen i Sjøvegan, som ligger plassert i Strandparken. Ildsjel og skøyteentusiast, Kenneth Heggelund har også i år vannet banen, og bekrefter ovenfor nettavisen at det bare er dager igjen til skøytebana er klar. - Sånn som det ser ut i dag, blir banen kanskje klar i løpet av helga. Nå gjenstår bare minusgradene, etter at jeg fikk jevnet ut banen, forteller Heggelund.

*saken fortsetter under bildet*

skoytebane_klar_2018_BIG.jpg
Kenneth Heggelund kommenterer til nettavisen at han ikke trengte å bruke særlig mye vann i år, ettersom at det de siste dagene har vært mye nedbør i form av regn. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Opplyst bane
Når skøytebanen er fryst ferdig, og klar til bruk er det bare for befolkningen og besøkende å ta den i bruk, men etter at mørket har senket seg, blir det svartlagt i Strandparken. Istedenfor å måtte bringe med seg lommelykt, har Heggelund en annen smart løsning. - Det er lys ved banen som kan slås på. Når de er aktivert, lyser de opp banen i en hel time, som cirka er tiden de fleste blir å bruke på banen, informerer Heggelund, og legger avsluttende til at de resten av vinteren også blir å drive med vedlikehold av banen. - Kommunen skal brøyte banen når det snør, og det skal følges med når banen får høydeforskjeller så de fort kan fjernes, avslutter Heggelund fornøyd til nettavisen.

 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider