Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Mandag 19. mars 2018

  • mandag-1°C
  • tirsdag-4°C
  • onsdag1°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
juletrekjollefjordbig
Julegrantenninga i Kjøllefjord var like flott som andre plasser. Men spesielt var det at juletreet på torget kom fra Salangens skoger. FOTO: PRIVAT

Julegrana i Kjøllefjord:

Kommer fra Salangen

SJØVEGAN: En liten del av Salangen har slått rot midt i sentrum av Kjøllefjord, tre mil sørvest for Mehamn. Julegrana som nemlig står plassert midt på torget i Kjøllefjord kommer fra Salangen.


Det ryktes i Salangen at julegrana som er blitt plassert i Kjøllefjord-sentrum, Lebesby kommune, har sin opprinnelse fra Salangen. Juletreet er en donasjon til kommunen fra Jonny Olsen, barnebarnet til Gunnvor Jensen. Han kunne bekrefte at grana har sin opprinelse i Salangen. - Da min bestemor reiste oppover hit fra Salangen hadde hun den med seg . Grana ble 40 år, men jeg er usikker om hun tok med seg selve buska eller frø fra Salangen. Hun likte å drive på med hagearbeid og hun ble ofte kalt for blomstermor, flirer Jonny Olsen da nettavisen ringer og vil vite mer om historien bak gaven.


Takknemlig ordfører
Ordføreren i kommunen der grana er plassert, synes det var veldig festlig å høre at Salangen hadde slått rot midt i sentrum av Kjøllefjord. - Vi er takknemelig for donasjonen til Olsen. Det er veldig fantastisk å høre at den faktisk var i fra Salangen!. Det var jeg ikke klar over, sier ordfører i Lebesby kommune, Stine Akselsen til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider