Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
aufbig
Martin Henriksen snakket om integrering og likestilling. FOTO: VEMUND MATHIESEN

Troms AUF arrangerte:

Kurset i likestilling

SJØVEGAN: I anledning VM på Idrettsheia, arrangerte Salangen AUF et kurs ved idrettshallen på Sjøvegan. Hovedtemaet for kurset var integrering og likestilling.


Rundt 30 AUFere fra hele Troms deltok på kurset, som ble arrangert av Salangen AUF. Det begynte klokka 10:00 tirsdag formiddag, og fortsatte utover kvelden, med matpause og sosialt samvær. Brage Sollund var fornøyd. -Det er flott at de får til et arrangement med så mange deltakere, sier han til Salangen-Nyheter. Det var flere innledere på kurset, som tok opp viktige saker fra dagens samfunn.


Vm på Heia

- Dette arrangementet arrangerer vi i sammenheng med VM på Heia, som vi har planlagt i ganske lang tid nå, sier Silje og Maia Gartland Hoff. - Kurset handler om det samme som VM på Heia, nemlig likestilling og integrering, legger de til. VM på Heia, som arrangeres i dag onsdag 4. juli, har rundt 70 påmeldte, og det forventes at flere vil komme. Lagene vil være blandet med flere kjønn og nasjonaliteter, og de som spiller på lag blir kjent med hverandre mens de diskuterer taktikk osv. I tillegg til fotballkamper, vil det være grilling som er åpen for alle.


Tidligere AUF-leder kom

Blant de mange oppmøtte på arrangementet, var Martin Henriksen, tidligere leder i AUF, og politisk rådgiver i dag. Han snakket om integrering og likestilling under sin innledning. Brage Sollund, som sitter i AUFs sentralstyre, snakket om kvinnekampen, og Stian Kogler snakket om skolepolitikk. I tillegg til disse tre, hadde Cameron Davis fra Sjøvegan statlige asylmottak et innlegg om imigrasjon, som deltakerne syntes var levende og flott.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS