Når den tørre asfalten stikker frem til sommeren er det like sikkert som tilbakekomsten av kjøttmeisen at MC-entusiaster trekker seg på veien med sine nypussete sykler og mopeder. Salangen kommune har mange MC-interesserte mennesker, blant disse kan man både se og høre Kyrre Tunheim på veiene, som nok et år kan fortelle om Back to Basic som er en sammenkomst for MC-interesserte folk i nærområdet. - Dette er det fjerde året dette blir arrangert. Det er et helt uoffisielt treff som ikke koster en krone å være med på, sier Tunheim til nettavisen.

Sammenkomst_for_MC_entusiaster_artikkelfoto2.jpg
Dette er en av Kyrres sykler, en 50 kubikk Tempo Panter 350 fra 1969. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Bålkos på Elvenes
Selve turen går fra Sjøvegan-sentrum fra Rema 1000 kl. 16.00 på lørdag 19.august, og til Øvervatnet på Elvenes hvor alle samler seg til grill- og bålkos. - De siste årene har det samlet seg et gjeng på rundt 50 til 60 stykk med hver sin sykkel, så blir garantert hyggelig å være der, forteller Tunheim og kommenterer ytterligere at det har vært god respons fra både lokale motorsyklister og folk utenfra som har kommet på besøk. 


Skal ha tid
Da Tunheim og resten av gjenget bestemte seg for å sette i gang en slik sammenkomst, viste det seg å være veldig populært. Dette kan Tunheim skrive under på. - Det er en økende mengde med MC-entusiaster på veiene. Men man skal ha tid og noen ganger råd til å ha dette som hobby, selv om man vanligvis ikke trenger å pusse på en sykkel mer enn 1 til 2 ganger, sier Tunheim og mener at det er verdt arbeidet for å få en god opplevelse. Avsluttende forteller Tunheim at samkomsten for noen kan være mer enn bare kos. - Vi lærer mye av hverandre her. Vi deler på ideer og utvikler ideer, og noen kommer bare for å se på syklene. Så jeg håper mange blir med i år også, avslutter Tunheim til nettavisen.

Sammenkomst_for_MC_entusiaster_artikkelfoto.jpg
MC entusiast; Kyrre Tunheim oppfordrer alletil å ta turen innom Back to Basic sammenkomsten på Elvenes. - Ta med dere godt humør og de kubikk dere har, alt fra 50 cc og opp er velkommen. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.