Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Torsdag 26. april 2018

  • torsdag6°C
  • fredag5°C
  • lørdag6°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
02_sigrun_kultur_header
Det er ikke bare som politiker og ordfører for Salangen Sigrun Wiggen Prestbakmo fungerer. Hun er også en aktiv og mangfoldig kultursjel.

Startet med et notekurs da hun var 9 år:

Mer enn bare ordfører

SJØVEGAN: Sigrun Wiggen Prestbakmo er mer enn bare en ordfører, hun har blant annet vært trener både innen damefotball og ski trener for de minste, men den siste tiden har hun fått utøve et talent hun ikke har praktisert på 17 år.I de fleste offentlige sammenhenger blir hun titulert som politiker eller ordfører, men bak denne dama fra Børsa finnes det også en mangfoldig kultursjel. Det hele startet med et notekurs i en alder av 9 år, og året etter begynte hun som med korpsmusikk hvor hun trakterte saksofon. Korpsmusikken og saksofonen fulgte henne helt frem til i 2003.


Aktiv igjen etter 14 års pause
Det er ganske nylig at Sigrun igjen plukket opp messingen da hun ble med i Salangen musikkforening. Da hun var ungdom spilte hun tenorsaksofon, men nå er det altsaksofon hun spiller med musikkforeningen. – Etter 14 års pause fra saksofonen var det veldig artig å begynne igjen. Nå har jeg vært med på øvingene opp mot "En hyllest til Queen" og jeg må si at jeg har storkoset meg hvert minutt av øvingene, og det er så utrolig givende å være med på et så proft og gjennomført opplegg, sammen med så mange dyktige musikere, sier Prestbakmo spent.


Verdsetter tiden som trener
I tillegg til musikkinteressen har hun også være med å bidra innen det lokale idrettsmiljøet. Hun har vært fotballtrener for jentelagene og skitrener for de minste løperne, en tid hun beskriver som veldig trivelig. – Det var en veldig fin og artig tid som jeg verdsatte høyt. Mine egne barn var også med på de lagene jeg trente, men det var også veldig fint å få bli kjent med så mange nye, forteller Sigrun.


Oppfordrer unge
Alt kulturlivet i Salangen blomstrer i mangfold er det ingen tvil om, og det å være sammen om å skape noe i fellesskap synes Prestbakmo er en utrolig fin ting. Derfor oppfordrer hun alle som er nysgjerrige å på å prøve et instrument om å gjøre det. – Å spille musikk er en veldig fin rekreasjon, det er både sosialt i og med at man treffer så mange nye og spennende personer, og det er en aktivitet som man kan utøve hele livet, oppfordrer Sigrun Wiggen Presstbakmo.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider