Agnar Magne Fosbakk ved Extra Sjøvegan så seg lei av at hans ansatte ofte tok ny kaffekopp hver gang de hadde pause, å bestemte seg for å gjøre noe med det. Han fikk derfor laget kopper med bilde av hver enkelt ansatt på, slik at det skulle bli enklere å se hvilken kopp som tilhørte hvem. – Alle koppene vi hadde så jo stort sett likes ut, så det ble mye kopper som bare ble brukt en gang og så satt i oppvaskmaskinen. Dette fant jeg ut ikke akkurat var så miljøvennlig, så jeg tok å bestilte inn kopper med bilde av hver enkelt ansatt på og dermed var problemet løst, forteller butikksjef ved Extra Sjøvegan, Agnar Magne Fosbakk til nettavisen.

ansitkskopper_coop (2).jpg
– Det har gått kjempebra etter vi innførte disse ansiktskoppene, forteller  butikksjef ved Extra Sjøvegan, Agnar Magne Fosbakk. FOTO: MARGRETHE AUDSDATTER GUNDERSEN

Artig og miljøbevisst
Nå har ansiktskoppene vært i bruk i en liten periode, og Fosbakk forteller at tiltaket har fungert utmerket og at det har blitt vesentlig mindre oppvask. – Vi må jo holde oss miljøvennlige, vi skaljo inn i en ny og mer miljøvennlig butikk, så da synes jeg et slikt tiltak er på sin plass. Så vidt jeg vet er det ingen andre bedrifter som har slike ansiktskopper, men jeg utfordrer gjerne andre til å gjøre dette for å være med å skåne miljøet. Samtidig er det jo litt artig også samtidig som man får ha kaffekoppen sin i fred, sier Agnar Magne Fosbakk avsluttende.