Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
8888_viggo_fossum
Velkommen på laget: Tidligere Målselv-ordfører Viggo Fossum er nå blitt med som rådgiver for MIKI-Senteret.

Tar utfordringene på strak arm:

Ny rådgiver i MIKI

SJØVEGAN: Møt MIKI-senterets ferskeste fjes; rådgiver Viggo Fossum. Det er nok ikke et ukjent navn for mange, med bakgrunn fra skoleverket, både som rektor og lærer, i tillegg til å ha vært ordfører i Målselv.


Viggo Fossum har en lang karriere bak seg hvor ungdom og utdanning har vært i stor fokus, og han har ikke latt seg rynke på nesa over utfordringer, men heller tvert om. – Jeg ble invitert til å komme på besøk til Jon Henrik på MIKI-Senteret, der han fortalte meg at de hadde noen søknader liggende som de hadde litt utfordringer med. Jeg kjenner Jon Henrik fra tidligere og syntes ideen bak MIKI-Senteret er veldig god, derfor hadde jeg lyst til å hjelpe han videre i arbeidet, forteller Fossum til nettavisen.


En topptung interesse
Med en lang bakgrunn fra skoleverket har Fossum en viss peiling på hvor vidt spekter det er på elevene og de som går ut av skolegangen uten lærlingplass eller har utfordringer med å anskaffe seg annet arbeid på egenhånd. – Interessen for MIKI-senteret ser ut til å være ganske topptung, jeg har snakket med både lokalpolitikere og andre instanser som er veldig positiv til konseptet, men det er på grasrotnivå at vi ikke opplever den samme interessen. Dette er en utfordring jeg ønsker å se nærmere på, forteller Viggo Fossum.


Vil øke deres selvtillit
Som nevnt tidligere har Fossum jobbet som rektor på den videregående skolen på Bardufoss, her var han involvert i flere lignende prosjekter som har involvert ungdommer med utfordringer i skolen. – Jeg vet at skoleverket hele tiden jobber med å se disse ungdommene som har utfordringer, og jeg har erfart at hvis de bare får muligheten til å jobbe med noe de har interesse for, så vil dette øke deres selvtillit betraktelig. Det er nok mange gutter og jenter der ute som sitter på gode datakunnskaper, men som bare blir sittende hjemme på rommet, sier han.


Fin inngang til arbeidslivet
Her ligger det en utfordring i å finne disse, og gi de muligheten til å gjøre noe de allerede er gode på. –  Jeg har lyst til å være med å fremme MIKI-Senteret til å bli den faglige perlen som det har potensial til å kunne bli. Det er en fin inngangsport til arbeidslivet både for de med hull i CV og for ungdom som sliter med å komme inn i arbeidslivet, forteller Viggo Fossum avslutningsvis.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS