Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
soltimerekord_header
Det pågående mildværet vil vedvare frem til helga, fra lørdag av skal det bli klart og kaldt igjen, melder Meteorologisk instititt. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Rekordlang klarværsperiode:

Ny sol-rekord i nord!

SJØVEGAN: Det har i år vært rekord i antall soltimer målt av meteorologisk institutt i Tromsø med hele 96,5 timer i februar måned, rekorden er nesten 14 timer mer enn forrige rekord fra 1988.


Siden nyttår har det vært minimalt med gråværsdager i Nord-Norge. Meteorologisk institutt i Tromsø har faktisk målt rekord i antall soltimer i februar måned. Hele 96,5 timer med klart solvær har meteorologene registrert, en (bokstavelig talt) soleklar rekord som slo forrige registrerte rekord fra 1988 med 13,6 timer. Den tretti år gamle rekorden var på  82,9 timer.


Mildværet er kortvarig
Natt til onsdag steg temperaturen med omlag femten grader, og har siden ligget på rundt null. Nettavisen har vært i kontakt med meteorologisk institutt som opplyser om at gråværet kun er midlertidig, og at det fra lørdag av vil bli kaldt og klart igjen. – Det vil bli kaldere fra lørdagen av med fralandsvind og temperaturer ned mot minus 20 grader på innlandet. Det kan også hende at det kommer noen centimeter nedbør frem mot helga, opplyser vakthavnende meteorolog, Geir Ottar Fagerlid til nettavisen.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS