Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 26. mai 2018

  • lørdag10°C
  • søndag7°C
  • mandag16°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
Herredshuset_riksantikvaren_Kurt_jan_kvernmo
Etter endelig svar fra Riksantikvaren ble det klart at kommunen må selv ta ansvaret for bevaringen av Herredshuset på Sjøvegan. Kultursjef Kurt-Jan Kvernmo forteller at grunnlaget for vurderingen ikke er utdypet i brevet de har fått fra Riksantikvaren. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Riksantikvarens svar om Herredshuset:

Ønsker ikke å bidra

SJØVEGAN: Salangen kommune har nå fått et endelig svar fra Riksantikvaren i forbindelse med vern av Herredshuset. - Riksantikvaren ønsker ikke å gå inn med støtte for fredning av bygget, forteller kultursjef Kurt-Jan Kvernmo.


I over et halvt år har saken ligget inne hos Riksantikvaren, om hva som skal skje med Herredshuset på Sjøvegan. Etter en lengre prosess fikk Salangen kommune endelig svar fra Oslo om at Riksantikvaren ikke ønsker å bidra med midler for å ivareta det gamle kommunehuset i Salangen. - Vi har ikke fått noen utdypning for vurderingen, forteller kultursjef ved Salangen kommune, Kurt-Jan Kvernmo til nettavisen.


 Med friskt mot
Riksantikvaren mener dermed ikke at Herredshuset ikke skal bevares, men at dette i så fall da må kommunen selv ta ansvaret for. I brevet fra Riksantikvaren kommer det blant annet frem at byggingen har både stor arkitektonisk og kulturell verdi. Det eneste som er gjort til nå innad kommunen er at kultursjefen og teknisk sjef har hatt ett møte. - Vi har enda ikke kommet frem til noen konkret plan, alt er enda åpent. Ettersom kulturkontoret har hatt andre prioriteringer den siste tiden er vi nå klare med friskt mot til å møte arbeidet mot en endelig løsning vedrørende bevaring av Herredshuset, forteller Kvernmo avsluttende.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider