Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
mulighettilaapaavirkebig
Med hele 18 representanter på stortinget er Senterpartiet bedre rustet til å fremme sin politikk, sier senterpartipolitiker Sigrun Wiggen Prestbakmo. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Fremgangsseier til Senterpartiet:

Opp 4,6 fra 2013

SJØVEGAN: Senterpartiet ble den store fremgangsvinneren under stortingsvalget med en økning på hele 4,6 prosentpoeng på landsbasis og 8 flere mandater.


Selv om Senterpartiet endte på en fjerde plass i stortingsvalget var de den destidert klare fremgangsvinneren. På landsbasis ende de opp med en økning på hele 8 flere mandater, 4,6 prosentpoeng mer enn ved forrige stortingsvalg. I Troms  ble det en økning på hele 8,6 prosentpoeng, og over 14 prosentpoeng økning i både Salangen og Lavangen. Noe Salangen-ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo er fornøyd med. - Senterpartiet gjorde det bra i valget, selv om vi ikke vant kunne jeg ikke drømt om en så god oppsluttning. Dette betyr at vi nå har 18 representanter på stortinget, noe som gjør at vi nå kan gjøre et mye bredere politisk arbeid og har flere representanter til å sitte i flere komiteer, forteller Senterparti-politiker, Sigrun Wiggen Prestbakmo ovenfor nettavisen.


Troms ønsker skifte
Både Høyre og Arbeiderpartiet opplevde derimot ikke fremgang i valget. På landsbasis gikk Høyre ned med -3 i mandat, og Arbeiderpartiet opplevde en nedgang på hele -6, sammenlignet med forrige stortingsvalg i 2013 viser tall fra NRK. - Vi er jo selvfølgelig skuffet, vi hadde jo håpet på et skifte, men slik ble det ikke. Selv om Arbeiderpartiet har gått ned med -6 prosentpoeng, viser det allikevel at innbyggerne i Troms ønsker et regjeringsskifte, forteller leder i Salangen Arbeiderparti Sveinung Nyvoll til nettavisen. 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS