Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Søndag 21. januar 2018

  • søndag-16°C
  • mandag-16°C
  • tirsdag-13°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
SivilforsvaretVarslingNodnett
Varslingsansvarlig i DSB, Tom Erik Jensen (t.v.) og distriktssjef Erik Furevik i Midtre-Hålogaland sivilforsvarsdistrikt.

Klar for en ny hverdag uten FM-nett:

Opprettholder beredskap

SJØVEGAN: Justis- og beredskapsdepartementet har besluttet at Nødnett skal være den nye formidleren av de signalene som er nødvendige for å utløse de karakteristiske alarmene som er plassert på offentlige og private bygg over hele landet.For øyeblikket oppdaterer Sivilforsvaret mer enn 1200 varslingsanlegg i Norge til det moderne og sikre Nødnett når FM-nettet gradvis skal skrus av over hele landet. Nødnett er et nytt digitalt samband for politi, brannvesen, helsetjenesten og andre viktige samfunnsfunksjoner. Avdelingsleder Håvard Solhaug i Midtre-Hålogaland sivilforsvarsdistrikt sier at det nye kommunikasjonsnettet gir bedre dekning og talekvalitet i forhold til det gamle FM-nettet. - For dere som skal høre varslingen blir det nye anlegget å ikke gi noen betydninger, men for oss er dette et sikrere system å bruke. Det gir gode signaler, og er mer sikkert om det skulle skje et strømbrudd, sier Solhaug til nettavisen.


Først ut er Nordland
Først ute er Nordland fylke, der FM-båndet avvikles for nasjonal kringkasting 11. januar 2017. Når de nasjonale radiokanalene går over på DAB, skal Sivilforsvarets varslingssystemer være virksomme på Nødnett. I resten av distriktet, som dekker Sør-Troms, blir det nye systemet for varsling av sivilbefolkningen slått på om høsten 2017. Dette gjelder 30 anlegg som inntil videre blir styrt over FM-nettet. Solhaug kan sikre at selv om deler av varslingsanlegget har gått over til Nødnett vil de resterende fortsatt være aktive om noe skulle skje.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn