Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 16. desember 2017

  • lørdag-5°C
  • søndag-1°C
  • mandag-5°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
nrk_fikk_besok_ingress2
Det var nok av innsyn for stabben fra Salangen-Nyheter å få underveis i besøket hos NRK i Oslo. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Salangen-Nyheter på nye eventyr:

På studiebesøk hos NRK

SJØVEGAN/OSLO: Den lokale redaksjonen fra Salangen har tatt turen sørover for å besøke Norges hovedstad hvor hovedkontoret til NRK og NovemberFilm ligger. Der var det mye å lære for både store og små journalister.


Salangen-Nyheters stab har reist sørover til et varmere, men omsider regnfull Oslo på studietur for å hente nye impulser og inspirasjon for driften utover høsten og våren ved å besøke flere av de største mediehusene i Norge, blant annet NRK og TV2. Turen startet for fullt på søndags morgenen med en busstur til Evenes flyplass hvor første flyet tok gjenget til Oslo. Samme dagen besøkte den lokale nyhetsredaksjonen NRK på Marienlyst, der hele redaksjonen fikk møte nyhetsanker for Dagsrevyen, Atle Bjurstrøm som viste dem rundt hele hovedkontoret til det statseide kringkastingsselskapet, og ga Salangen-Nyheter et viktig innblikk i både hans egen hverdag, og alle de andre ansatte som jobber like hardt bak og ved siden av kameraene for at alt skal gå knirkefritt hver eneste dag.

nrk_fikk_besok_ingress3.jpg
Det er store kontraster mellom NRK og Salangen-Nyheter. Aleksander Walør (bildet) ble i alle fall oppslukt av teknologien deres. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Mye lærerikt
Salangen-Nyheter AS og NRK er to veldig forskjellige typer nyhetsredaksjoner, og fokuset til Salangen kommunes egen redaksjon er på de små og glade nyhetssakene. Selv om forskjellene er store, både på mannskap og journalistisk innhold, er målet for begge det samme - å informere den norske befolkningen av hendelser i forskjellige skalaer. Underveis i besøket hos NRK fikk Salangen-Nyheter stabben prøve seg litt i de forskjellige studioene, og være tilstede i teknikken når søndagsrevyen ble sendt, og besøket var veldig lærerikt for begge redaksjonene.


TV-serieproduksjon
Den lokale redaksjonen fra nord besøkte også TV-serieprodusenten, NovemberFilm, som har jobbet med flere nasjonalt kjente TV-serier som "Søsken" som nylig har hatt premiere, "Insider" som ble en norgesfavoritt og ikke minst "Hundepatruljen", der sesong 2 som gjorde dem fortjent til "Gullruten" som er en årlig prisutdeling og utmerkelse for den norske TV-bransjen. Stabben fra Nord-Norge fikk et innblikk i alt arbeidet som går inn i TV-serieproduksjon, og fikk et lite innblikk i hva norges befolkning kan forvente fra flere dokumentarserier som enda ikke har blitt gjort kjent. Mandag gikk turen videre til TV2 og til Stortinget for å følge valget. Les mer om dette i morgen onsdag på våre nettsider.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider