Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Søndag 19. november 2017

  • søndag-8°C
  • mandag-9°C
  • tirsdag-5°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
steinroger
Bonde Stein Roger Pedersen har hatt stor jobb med å pløye og slå etter den lange vinteren. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Hard vinter har satt sine spor:

Skader på jordene

ØVRE SALANGEN: Den lange vinteren, og kalde våren, har ført til at mange av jordene i Øvre Salangen har måttet bli både pløyd og sådd på nytt. Dette har medført stor jobb for bøndene.


Stein Roger Pedersen er en av mange bønder som har fått ekstra jobb i vår. Til Salangen-Nyheter, kan han si at det meste av hans areal har måttet blitt plantet på nytt: - Jeg har sådd på nytt på 75-80% av mitt samlede areal. Vi har jobbet 2 stykker i 3 uker for å få alt klart, sier Pedersen.


Økonomiske konsekvenser

Pløying og planting av jorder er, i tillegg til strevsomt også dyrt. Stein Roger Pedersen orker ikke tenke på hvor mye penger det koster. - Nei, det orker jeg ikke tenke på. Må jeg gjøre det, så gjør jeg det. Han legger til at det er en kjedelig og tidkrevende jobb.


Lokalt i Øvre Salangen

Siden Stein Roger Pedersen startet som bonde i 2006, har han hatt overvintringsskader 3 ganger, altså annet hvert år. - I utgangspunktet har jeg hørt at det skal bli overvintringsskader ca. hvert 4. år. Her i Øvre Salangen har det vært annet hvert år i det siste. Jeg lurer derfor på om det er lokalt kaldere her i Øvre Salangen, spør Pedersen seg om. 

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider