Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
Linas_gar_mot_kreft_header
Linas Johan Hanssen Hauge starter 19.mai på en nesten hundre mil lang fottur rundt hele Troms fylke. Formålet er å skape oppmerksomhet og samle inn penger til kreftforeningen hvor han har opprettet en egen innsamling. FOTO: PRIVAT

Linas Hauge fra Salangen:

Skal gå 100 mil mot kreft

SJØVEGAN: Linas Hauge har aldri vært redd for å utfordre seg selv eller å hjelpe andre. Til sommeren skal han gå nærmere hundre mil til fots. Dette i forbindelse med en pengeinnsamling til kreftforeningen.


Salangsværingen Linas Hauge har alltid hatt lyst til å gjøre noe stort, og like etter jul fikk han ideen om å gå sammenhengende gjennom samtlige kommunesenter i Troms fylke; en spasertur på omkring hundre mil! Denne turen er dedikert til en sak Linas virkelig brenner for, og det er opprettet en pengeinnsamling i forbindelse med denne uvanlige fotturen, hvor pengene går til å støtte kreftforeningens arbeid. – Vi kjenner alle noen med kreft, enten det er familie eller venner, og mange har mistet personer som har stått dem veldig nær til kreft. I 2016 døde det ti tusen mennesker bare i Norge. Derfor har jeg satt som mål å få inn en krone for hver av de som døde i 2016, men håper å tror at dette målet vil sprenges, forteller Linas Hauge i intervju med nettavisen.

 

Lyst å gjøre noe stort
Linas forteller videre at det alltid har bodd en eventyrer inni han, og at han alltid har hatt lyst til å bli bedre kjent med fylket sitt. – Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe så stort, og jeg tror ikke det er noen før meg som har gått denne runten før. Samtidig ønsker jeg å fremme en god sak, og da var kreftforeningen et naturlig valg ettersom at det er en rekke mennesker som er involvert i livet mitt som sliter med kreft. Hovedgrunnen for turen er å skape oppmerksomhet rundt kreft, og kanskje være med å kunne redde et menneskeliv med denne lille turen min, opplyser Hauge.

 

Linas_gar_mot_kreft_artikkelfoto.jpg
Turen er ment til å starte den 19. mai helt nord i fylket. Nærmere bestemt i Burfjord. Deretter vil turen følge E6 sørover til Olderdalen hvor han tar ferga over til Lyngseidet, deretter går turen videre sørover til Setermoen før han tar av mot Sjøvegan, videre til Bjerkvik via Tennevoll videre til Borkenes og Harstad før han tar ferga over til Sørrollnes, videre til Finnsnes over Gisundbrua til Senja, og følge vestsiden av øya nordover til Botnhamn, hvor det går ferge over til Kvaløya. Deretter går turen videre til Tromsø før den avsluttes til slutt på Hansnes, nord på Ringvassøya.

 

Ikke det samme som å kjøre bil
Av forberedelser til turen opplyser Hauge at han vil gjøre noe forberedelser i form av trening. Han har planlagt at han skal klare å legge bak seg tretti kilometer for dag, med en hviledag i uka, men vær og forhold vil spille inn. Derfor har han taksert å bruke bortimot seks uker på denne turen. I løpet av disse seks ukene vil han få oppleve hele Troms fylke på en helt unik måte. – Det som er så fint med å gå er at man får kjenne på luften, og man har tid til å se på ting, og det er for meg en stor oppmuntring for denne turen.

 

Ønsker du å gi din støtte kan du KLIKKE HER.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS