Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Lørdag 21. januar 2017

  • lrdag-2°C
  • sndag-3°C
  • mandag-4°C
Været i Salangen:

Skatteutbetaling i dag

I dag kommer skatteoppgjøret for selskaper, næringsdrivende og personlige skattytere som ikke fikk skatteoppgjøret i juni.


Selskaper som ennå ikke har levert selvangivelsen har fått skjønn på til sammen 255 millioner kroner og lønnstakere i Skatt nord har fått økt inntekten med til sammen 622 millioner kroner.


Skjønnslignet
Selskaper som ikke leverer selvangivelsen blir skjønnslignet og må betale tilleggsskatt. Ved ligningen for 2008 er det foretatt skjønn på over 1800 selskaper med 255 millioner kroner. Selskapene må også betale til sammen 23,7 millioner kroner i tilleggsskatt. De som leverer for sent blir ilagt forsinkelsesavgift. Til sammen utgjør forsinkelsesavgiften 2,3 millioner kroner.


Leverer ikke
Skattemyndighetene sliter fortsatt med at enkelte ikke leverer selvangivelsen. - Vi sliter fortsatt med en for høy andel selskaper som ikke leverer selvangivelse, eller leverer den for sent. En stor del av de som ikke har levert er gjengangere som heller ikke har levert oppgaver tidligere. Disse selskapene pådrar seg store ekstrakostnader, samtidig som de ansvarlige i selskapene utsetter seg for den risiko det er å bli politianmeldt, sier seksjonssjef Stein Østmo i Skatt nord.


Mye til lønnstakere
Lønnstakerne får økt inntekten med 622 millioner kroner. - Kontroll av selvangivelsene til lønnstakere har avdekket betydelige beløp som enten ikke er oppgitt til beskatning, eller beløp som feilaktig er ført opp til fradrag, sier seksjonssjef Kjell Idar Berg i Skatt nord. Det er ca 360 000 skattytere i Skatt nord. Kontroller som skattemyndighetene har gjennomført har ført til endring på 12 200 skattytere. Netto endring er en inntektsøkning på til sammen 622 millioner kroner


Til gjennomsyn
Skattelistene legges ut til gjennomsyn i tre uker på de stedene i kommunene som vanligvis blir brukt til utleggssted. Skattelistene omfatter både de som fikk skatteoppgjøret i juni, og de som får skatteoppgjøret nå.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn

Lytt til vår Webradio


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider