Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
https://www.Autodoc.Co.No
jern_skarv_artikkelfoto3
Her ser vi det flotte håndverket til Tor Vegard Mørkved ved smia i Sund. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Jern-skarven fra Sund:

Skulpturen i havet

HAMNNESET: En mystisk skulptur har dukket opp i sjøen utenfor Hamnneset. Skulpturen er laget av smijern og er veldig flott utført.På en påle i havet utenfor Hamnneset dukket det i høst opp en smijern-skulptur av en skarv. Den sorte sjøfuglen står med nebbet hevet og utslåtte vinger. Skarven som er flott utformet i jern er laget av smeden i Sund, Tor Vegard Mørkved som har gått i lære og senere overtatt den kjente smia i Lofoten etter den legendariske smeden Hans Gjertsen. Eieren av denne forseggjorte skulpturen er Svein Strømseth som i sin tid var lærer på elektrolinja ved Bardufoss videregående skole. Tor Vegard var en av elevene til Strømseth, før han flyttet hjem til Lofoten og begynte i lære hos Gjertsen, smeden i Sund. Til sommeren har Mørkved 30 årsjubileum i smia.  


Populær med skarver
Avdøde Gjertsen var opphavsmann til de populære smijern skarvene, og det var ren tilfeldighet at han i 1963 bestemte seg for å smi en skarv, lite visste han da om hvor populær disse skarvene skulle bli. Siden den gang har det vært etterspørsel på disse smijern-skulpturene, og smia har vært aktivt besøkt av kunder og turister. - Jeg har nok av bestillinger fra både fjern og nær, avslutter Mørkved i intervju til nettavisen.

jern_skarv_artikkelfoto.jpg
Den flotte smijern-skulpturen til Tor Vegard Mørkved av en skarv med utstrakte vinger og hodet hevet. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider


Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS