I forbindelse med 100-årsjubileumet til Norges Musikkorpsforbund deltok Lavangen Skolemusikk på markeringen i Bergen. – Vi var 22 musikanter som hadde en flott tur til Bergen, forteller leder i Lavangen Skolemusikk, Iris Gjertsen sammen med tamburmajor Hege Rollmoen. På markeringen deltok det til sammen 260 korps fra hele Norge og fant sted i bergen fra 28. juni til 1. juli.


Åpningen
Torsdag var det åpning med hele 100 trompister på byfjellet Fløyen eller Fløyfjellet som er Bergens mest poplære turistattraksjon. Dagen etterpå hadde Lavangen Skolemusikk spilling på Festplassen som er midt i Bergen sentrum, og på lørdagen var det spilling på Fløyen igjen. Søndags ettermiddag ble markeringen avsluttet på Fana stadion med H.M.K Gardens drillkorps som hovedattraksjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)
lavangen_musikk_korps_til_bergen-2.jpg
Turistene som befant seg på Fløyen syntes det var stas å få høre norsk korpsmusikk. FOTO: OLE JOHNNY RØSTVOLD

Korpset fra Lavangen var også sammen med 8.000 andre musikere som bidro til urfremføringen av verket "Jubileumsklang", komponert av Torstein Aagaard-Nilsen. Korpslederen og tamburmajoren forteller at turen var viktig for korpset. – Det ga oss et mål å jobbe mot, og inspirerer til å fortsette videre. De yngste fikk i tillegg delta i en egen "aspirantfabrikk" hvor de spilte korps sammen med andre aspiranter. Denne workshopen ble ledet av Brazz Brothers som er en norsk jazzgruppe fr Sula utenfor Ålesund.' Ikke bare fikk de ungdommene fra Lavangen spille selv, men de fikk også høre på en rekke konserter, samt omvisning i Rosenkrantztårnet. – Vi var veldig heldig med været på turen, det var noen som rakk å bli solbernt, forteller Gjertsen.