Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Søndag 20. mai 2018

  • søndag11°C
  • mandag11°C
  • tirsdag6°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
prosjektlederfrivillighetssentralbig
Alf-Gunnar Stenhaug er engasjert som prosjektleder for å danne en frivilligsentral i Bardu kommune. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Bardu kommune:

Starter frivilligsentral

SETERMOEN: Bardu kommune har tatt initiativ for å få startet opp med en frivilligsentral i Bardu. Alf-Gunnar Stenhaug (bildet) er engasjert som prosjektleder.


I dag er det allerede 391 frivilligsentraler spredt over hele landet, og Bardu kommune ønsker å få etablert en frivilligsentral på Setermoen. En frivilligsentral er først og fremst en møteplass for frivillighet i lokalmiljøet og skal styrke det frivillige arbeidet som privatpersoner og lag/foreninger utfører. Hvordan dette løses er opp til hver enkelt frivilligsentral, som står fritt til å fylle den med tilbud og aktiviteter som er aktuelt.


Være til nytte
I følge meldingen fra forumet Dialogen vil en frivilligsentral gagne alle, der enkeltpersoner, lag/ foreninger kan bli involvert på sin måte. Dette kan være både sosiale, kompetanse- hevende og kreative aktiviteter og tilbud. Noen eksempler fra andre sentraler er besøksvenner, bli kjent treff, barnevakttjenester, turstier, organiserte turer, småbarn treff, søknadshjelp til tilskudds- ordninger, kafé, bruktutsalg, velkommentreff for nye innbyggere osv. Det er ingen begrensninger så lenge noen etter- spør noe som andre vil stille opp på.


Støtte til lag og foreninger
I tillegg er det meningen at frivilligsentralen skal være en støtte for lag og foreninger i det arbeidet de driver. Det skal ikke være en konkurrent til det som allerede er etablert av lag og foreninger, men et supplement til det som allerede er i Bardu. I anledning etableringen av sentralen i Bardu, inviteres folk og lag og foreninger til orienteringsmøte slik at man kan få valgt et interim styre for stifting av sentralen. Møtet skal finne sted 11.desember på kommunehuset i Bardu på kvelden.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider