En renspikket dugnadsånd stråler like godt som de nyinstallerte lysstolpene i lysløypa i Øvre Salangen der det jobbes på spreng for å få så mye renovering unnagjort som mulig før tela sprer seg i jorda, sammen med det første snøfallet. "Stolpedugnaden" startet for to uker siden, og Dag Sæther ved ØSIL er glad at arbeidet endelig er i gang. - Vi har hatt mye å gjøre før vi kunne begynne med renoveringen, men nå som det endelig er startet håper jeg vi rekker å gjøre oss helt ferdig før vinteren kommer, sier Sæther.

stolpedugnad_OSIL_BIG.JPG
Det er dugnadsånden til flere av medlemmene i ØSIL og mennesker utenom som gjør det mulig å renovere lysløypen. FOTO: PRIVAT

Økende bruk
Gammelløypa skal bli 3.2 kilometer lang, og skal bli dobbelt så bred, i tillegg til at løypa skal få en ny trasé og mer belysning. På toppen av løypa skal bli lyst opp før den mørke tiden kommer. - Vi setter opp ledlys, som sparer en del på strømmen. Vi gjør en innsats til miljøet, samtidig som at vi sparer litt penger, forteller Sæther, og legger avsluttende til at selv om renoveringen lenge har vært planlagt, så var det et spesielt passende tidspunkt å starte med det nå. - Vi har sett en økning med turgåere i lysløypen. Da er det greit å ha absolutt alt på plass, avslutter Sæther og ler.