Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Onsdag 24. januar 2018

  • onsdag-11°C
  • torsdag-9°C
  • fredag-9°C
Været i Salangen:
kakekonkurransebig2
Tolv kaker var stilt ut på Soløy torsdag kveld. FOTO: RUTH LØBERG

Ungdomslaget Fram arrangerte:

Stor kakekonkurranse

SOLØY: I går torsdag arrangerte ungdomslaget Fram kakebakekonkurranse i anledning Lavangsvekka. Med 12 påmeldte kaker, og et oppmøte på nærmere 90, var konkurransen en stor suksess.


Klokken 16.00 stengte påmeldingen til kakekonkurransen. Da hadde12 stykker fra hele kommunen allerede meldt seg på, og de var klare til å bli dømt av publikumsjuryen, som begynte senere på kvelden. Alle som hadde billett på arrangementet fikk stemme på de 3 kakene de syntes var finest.


Kake til alle

Alle som var tilskuere, kakebakere og arrangører, fikk gratis kake og kaffe hele kvelden. Kakene ble fort spist opp, og det ble drukket mange kanner kaffe. Med rundt 90 stykker på arrangementet, var det også godt oppmøte, noe som førte til en trivelig kveld, og en god inntekt for ungdomslaget Fram.


2 juryer

På konkurransen var det to juryer: Publikum, og en allerede utvalgt jury på 3 personer. Den sistnevne juryen smakte på alle kakene, og bestemte hvilke 3 kaker som var de best smakende. Publikum bestemte hvilke 3 kaker som så best ut. Det ble altså tilsammen 6 vinnere, samtidig som noen av gjestene vant premier på billettene sine.


Vant for 3. år på rad

Annlaug S. Johnsen vant konkurransen for beste utseende for 3. år på rad. Samtidig fikk hun 2. plass på smak, på marsipankaka som var plassert på kakefatet hun vant i fjor. Hun sier til Salangen-Nyheter at dette er første gang hun baker en marsipankake av denne typen. - Det skulle jo i utgangspunktet gå fort, men med all pyntinga gikk jo nesten hele dagen til. Det har jo blitt prestisje i denne konkurransen, legger hun til og ler.


De 4 premievinnerne: Bente Norbakken, Ruth Anna Aune, Karin Lind og Annlaug S. Johnsen. FOTO: VEMUND MATHIESEN


Best smak

I konkurransen om beste smak, var det Karin Lind som trakk det lengste strået. Med sin rabarbrakake med ostekrem, overbeviste hun juryen om hvilken kake som var best. - Det enkleste er ofte det beste, sier hun til Salangen-Nyheter, og opplyser om at den ikke tok alt for lang tid å lage. Bente Norbakken vant 3. premie i begge kategorier med sin Rice Crispie, og Ruth Anna Aune vant nest fineste kake. Kort sagt, ett velsmakende arrangement i Lavangen torsdag kveld.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider