Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Mandag 20. november 2017

  • mandag-9°C
  • tirsdag-4°C
  • onsdag-8°C
Været i Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
Teaterkafeen_header
I løpet av teaterprosjektet ''Min fortid, min fremtid'' har ungdommene få vært med å utvikle seg på scena. Hver onsdag holder de åpen teaterkafé inne på kulturhuset på Sjøvegan. FOTO: PRIVAT.

Lærerikt integreringstilbud for ungdom:

Teaterkafé på Sjøvegan

SJØVGEAN: Siden 6. september har det hver onsdag vært teaterkafé inne på kulturhuset på Sjøvegan. Her har en rekke ungdommer vært med å utvikle seg på flere områder innen teater og scene.


I år er det Tusenkunstnerne på Sjøvegan som har påtatt seg prosjektet som har fått navnet "Min fortid, min fremtid". Her har 28 ungdommer bestående av både enslige og bosatte mindreårige og norske ungdom fått være med å utvikle seg selv innen teater, skuespill, scene, lyd og lys. Prosjektet er finansiert av UDI, og startet opp 20. august, mens kafeen åpnet onsdag 6. september.  I hovedsak er prosjektet rettet mot enslige mindreårige på mottaket og bosatte mindreårige, men leder av Tusenkunstnerne Wenche Kanstad forteller at de har åpnet for alle som ønsker å være med, og dermed skape et integreringstilbud. Hver onsdag åpner de dørene til lysthuset inne på kulturhuset på Sjøvegan hvor de holder teaterkafé, hit kan alle som ønsker ta turen innom for en kopp kaffe og få oppleve litt skuespill.

Teaterkafeen_artikkelfoto.jpg
Bengt Larsson Digre er en av de som instruerer de unge teaterspirene. FOTO: PRIVAT.

Manger muligheter
Siden oppstart 20. august har ungdommene fått mye spennende opplæring, Kanstad forteller at de har hatt instruktører fra Tromsø som har holdt helgekurs, og Ronald Alertsen har gitt kursing i lyd og lys. - Det er mange tilbud, og ungdommene får ta del i det de selv har lyst til, noen skriver tekster og dikt, noen fremfører skuespill eller synger. Så har vi teaterkafeen hver onsdag i lysthuset på kulturhuset hvor de får fremføre på scenen, og den siste halvtimen er det åpen scene hvor de kan gjøre egne opptredninger. Det er gratis inngang for alle som vil komme å se på, så er det servering av kaffe, te og noe å bite i. Vi har en tipsbøtte, så om noen tar med seg litt småpenger blir vi veldig takknemlige. Prosjektet avsluttes med en forestilling som skal være lørdag 2. desember, da er det frivillig inngang hvor pengene går til en pizzakveld for ungdommene, forteller leder av Tusenkunstnerne, Wenche Kanstad til nettavisen.

Teaterkafeen_artikkelfoto2.jpg
Instruktørene deler verdifull kunskap og erfaring med ungdommene. FOTO: PRIVAT.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider