Salangen-Nyheter

Tips: 957 900 86
tips@salangen-nyheter.com
Torsdag 19. april 2018

  • torsdag5°C
  • fredag6°C
  • lørdag8°C
Salangen:
https://www.Autodoc.Co.No
0000084510_tenk_på_dyrene_header[1]
Veterinær ved Dyreklinikken i Bardu, Hege Hasvold forteller at de ofte får henvendelser fra hundeeiere i forkant av nyttårsaften, og at det er en spesiell type fyrverkeri de reagerer mest på.

Fyrverkeri medfører unødvendig stress:

Tenk på de firbeinte

SJØVEGAN: Bekymrede dyreeiere har nå gått ut i sosiale medier med hjertesukk om at folk burde vise hensyn og ikke drive oppskyting av fyrverkeri foruten om de gitte tidene.


Det er mange bekymrede dyreeiere som har gått ut på sosiale medier med en påminnelse om at det ikke burde skytes opp raketter foruten om mellom klokken 18:00 og 02:00 den 31. desember. Grunnen til dette er at dyr ikke er vant til høye hyl og smell på denne måten, og kan derfor ende opp med å bli unødvendig stresset og/eller agere på uheldige måter.  


Veterinærens uttalelser
Veterinær ved Dyrlegen i Bardu, Hege Hasvold forteller at de ofte får henvendelser fra hundeeiere i forkant av nyttårsaften, og at det er en spesiell type fyrverkeri de reagerer mest på. - Det er en god del hunder som lider av nyttårsskrekk og det er da spesielt raketter som hyler som de reagerer mest på. Det er derfor lurt å holde hunden innendørs i perioden det skytes opp raketter. Om man gjør noen forberedende tiltak kan man gjøre kvelden mye lettere for de firbeinte. Det er derfor viktig at folk ikke skyter opp raketter i dagevis, da det er dette som kan være vanskelig å forutse for dyreeiere, og  kan medføre unødvendig stress på hundene, opplyser veterinæren overfor nettavisen.  

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Hva skjer i Salangen

Søk i våre sider